ЕВРОПА ОПЕТ У СПЕНСУ: Одбојкаши Војводине дочекују шпанску екипу у ЦЕВ купу (19)

После пређене прве препреке у ЦЕВ купу, када су елиминисали украјински Житомир, одбојкаши Војводине, вечерас (среда) од 19 часова, у првој утакмици шеснаестине финала у малој сали Спенса дочекују Рио Дуеро Сорију из Шпаније.
odbojka
Фото: Ф. Бакић

Иза црвено-белих је важна победа у домаћем првенству, која им је дала додатни ветар у леђа. Новосађани су у Тополи у драматичној завршници тај-брејка савладали Карађорђе, до тог тренутка лидера на табели.

– На крилима тог тријумфа треба да приступимо и сусрету са Шпанцима. Овај успех нам и те како значи пред вечерашњи дуел, јер смо пре тога изгубили од Такова и не би било добро да смо заређали поразе. Драго ми је што смо у тој утакмици истрајали до последњег поена и сада би требало да наставимо победнички низ. Захвални смо, наравно, на још једној европској утакмици и свакој следећој. Подршка навијача ће нам пуно значити – рекао је примач Војводине Лазар Бајандић.

Према речима шефа стручног штаба Новосађана, Марка Наранчића, лакше је када се друга утакмица двомеча игра код куће, јер се у њој све одлучује.

– Било да играмо на домаћој или европској сцени, исто се припремамо и идемо на победу. Тако ће бити и сада, а да бисмо то остварили мораћемо да одиграмо изнад својих могућности за шта нам треба подршка навијача. У госте нам долази сјајна екипа, која игра брзу и модерну одбојку. Шпанци негују јужноамерички стил, технички су потковани и енергични. Нама је ово најлакши двомеч у сезони, јер немамо никакав притисак и из њега треба да учимо, напредује-мо и растемо – поручио је Наранчић.

Реванш се игра 29. новембра, у Шпанији.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести