Изгубиле сет па дотукле Чехиње: Одбојкашице Србије у полуфиналу Европског првенства

Победом над Чешком (3:1) након преокрета и изгубљеног првог сета одбојкашице Србије пласирале су се у полуфинале Европског првенства у Белгији и Италији у ком ће се у петак срести са Холандијом.
odbojka
Фото: ЦЕВ

Актуелне вицешампионке Старог континента нису имале среће у финишу прве деонице и Чехиње су добиле инјекцију самопоуздања након што су повеле над двоструким светским првакињама. Пошто су парирале Српкињама све време, у егал завршници првог сета, уз нашу сервис грешку и лош пријем, на разлику су га добиле 26:24.

Мучиле су ривалке српску селекцију сервисом, којим су јој доста пореметиле пријем, али истина је и да је тим Ђованија Гвидетија више грешио (девет грешака у првом сету). Може се рећи да је Чешка заслужено повела, али је њена радост била кратког даха.

Очигледно разочаране изгубљеним сетом, Српкиње су биле у налети у наставку. Поправиле су пријем, Маја Огњеновић је разигравала средњаке, Тијана Бошковић је била незаустављива и све је дошло на своје.

Предност наше репрезентације је само расла и Чешка је била дотучена за 1:1. Наставила је Србија у истом ритму, доминирала је и држала све конце у својим рукама, па је лако стигла до преокрета – 2:1, а потом и тријумфа, којим је резервисала место међу четири најбоље екипе и дуел са Холанђанкама.

Србија – Чешка 3:1 (24:26, 25:17, 25:11, 25:14)

БРИСЕЛ: Дворана Палаис, гледалаца: 2000, судије: Лопес Пинто (Португалија), Евалд (Немачка).

СРБИЈА: Буша 8, Лазовић, Дрча, Поповић, Узелац 1, Огњеновић 3, Куртагић, Пушић (либеро), Бјелица, Алексић 16, Стевановић 10, Јегдић (либеро), Бошковић 33, Лозо 9.

ЧЕШКА: Ходанова, Једличкова 1, Павлова 4, Буковска 1, Кулисијани 7, Дигринова (либеро), Валкова 1, Досталова, Јехларова, Млејнкова 19, Пеликанова, Орвосова 6, Бранчуска 2, Хавелкова 5.

Резултати четвртфинала

Холандија – Бугарска 3:0

Италија – Француска 3:0

Турска – Пољска 3:0

Србија – Чешка 3:1

Парови полуфинала

Петак

Италија – Турска (17)

Србија – Холандија (20.30)

К. Б.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести