Квалификације за ЛШ: Војводина из Загреба креће у поход на групну фазу

(Од нашег специјалног извештача)
liga vosa
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

ЗАГРЕБ: Када се прича о старим одбојкашким временима неизоставне су приче о ривалству новосадске Војводине и загребачке Младости, смени на трону непобедивости у бившој држави, једноставно речено – вечити дерби. Од распада бивше Југославије нису се пуно пута састајали, а жреб за овосезонску Лигу шампиона хтео је да се састану и евоцирају успомене, уз велики улог - пласман у друго коло квалификација.

Први меч игра се вечерас (20.30) у Загребу, што ће бити само прво полувреме, а одлука ће пасти и Новом Саду. Можда актуелни шампион Србије није започео сезону на најбољи начин (порази од Новог Пазара и Партизана), али су у овом тренутку све карте бачене на Европу, а о домаћем шампионату и Купу ће се размишљати када за то дође време. Црвено-бели су се коначно комплетирали и двомеч са Загрепчанима биће прави тест колико су очекивања заправо реална.

Информације о хрватском шампиону доста су штуре, али се зна да је ренесанса клуба у току, финансије и организација су на завидном нивоу, а тим је спој младости и искуства, нешто налик Воши.

Када је жреб обављен, прва реакција свих из новосадског клуба била је да је извучен ривал по мери, јасно је да фаворита нема и да предстоји велика борба.

„У било којој фази Лиге шампиона нема лаког ривала, зато то јесте најјаче клупско такмичење. Летос, када је жреб обављен, први утисак је био да смо добили противника по мери, а од тада се много тога променило и свакако то није она Младост коју смо добили жребом. Ту је сада хрватски репрезентативац Иван Михаљ, који је стигао из белгијског Леника, искусан и добар. Наравно, не желим алиби и оправдање, то никада нисам радио. Од екипе ћу тражити агресиван наступ и борбеност, све што ово такмичење изискује“, рекао је тренер црвено-белих Душко Николић.

Искусни дизач Иван Костић верује да се екипа опоравила од утакмице са Партизаном, ставила то у архиву и окренула се новом задатку.

„За све нас, за клуб, ово је заиста важан меч. Наравно, свака утакмица је битна, али квалификације за Лигу шампиона некако искачу у први план. Морам да кажем да сам падове очекивао, јер смо се тренер и ја тек прикључили и потребно је време да научимо једни на друге, да се укомпонујемо. Све ће то доћи на своје и сигуран сам да ће бити боље већ у Загребу. Важно је да се ми као тим разумемо. Не треба много размишљати о Младости, за нас је битно да водимо рачуна о нашој игри и да дамо максимум. Стручни штаб је припремио анализу противника, али, понављам, најважније како се ми поставимо и одиграмо“, истако је Костић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести