Одбојкаши без по­лу­фи­на­ла ЛН, Ср­би­ја – Фран­цу­ска 0:3

ЛИЛ: Одбојкашка репрезентација Србије није успела да се пласира у полуфинале завршног турнира Лиге нација, пошто је вечерас у другој утакмици А групе поражена од домаћина Француске 3:0 (25:19, 25:18, 25:17).
д
Фото: ФИВБ

Од­бој­ка­ши Ср­би­је ни­су ус­пе­ли да се пла­си­ра­ју у по­лу­фи­на­ле Ли­ге на­ци­ја. По­сле по­ра­за у пр­вом су­сре­ту фи­нал­ног тур­ни­ра у Ли­лу, би­ла им је по­треб­на по­бе­да вред­на три бо­да у ме­чу с до­ма­ћи­ном Фран­цу­ском, а пре­тр­пе­ли су мак­си­мал­ни по­раз.

Још јед­ном су “Гал­ски пе­тло­ви” би­ли бо­љи од “Ор­ло­ва”, као и не­ко­ли­ко го­ди­на уна­зад, по­но­во де­мон­стри­ра­ју­ћи ле­пр­ша­ву игру ко­ја је већ ду­жи вре­мен­ски пе­риод не­до­ку­чи­ва за ве­ћи­ну нај­бо­љих се­лек­ци­ја на све­ту. У пр­ва два се­та, ко­ја су све од­лу­чи­ла, на­ша ре­пре­зен­та­ци­ја има­ла је сна­ге да па­ри­ра фа­во­ри­ту све до сре­ди­не оба пе­ри­о­да игре, а за­тим су три­ко­ло­ри до­да­ва­ли гас и без про­бле­ма ре­ша­ва­ли све те­шке си­ту­а­ци­је. По­но­во су на­шем по­ра­зу ку­мо­ва­ли ве­ли­ки про­бле­ми с при­је­мом сер­ви­са, а по­том и ор­га­ни­за­ци­ја игре, а ни­је би­ло бло­ка јед­ног од на­ших нај­ја­чих оруж­ја, па је по­раз био не­ми­но­ван.

Ни­су на­ши мом­ци има­ли ре­ше­ња за раз­и­гра­не Ен­га­пе­та и Ро­са­ра, ко­ји­ма се при­кљу­чи­вао Бо­је, а у ти­му Ср­би­је бо­љи од оста­лих у по­ен­тер­ском по­гле­ду био је Урош Ко­ва­че­вић са 10 по­е­на у два се­та. По­сле 0:2, наш се­лек­тор Ни­ко­ла Гр­бић про­ме­нио је чи­та­ву по­ста­ву, пру­жио мом­ци­ма с клу­пе при­ли­ку да осе­те ат­мос­фе­ру игра­ња на ве­ле­леп­ном ста­ди­о­ну у Ли­лу, а они су се бо­ри­ли ко­ли­ко су мо­гли, али не­до­вољ­но да из­бег­ну по­раз.

Ста­дион “Пјер Мо­роа”, гле­да­ла­ца: 5.877, су­ди­је: Ла­си (До­ми­ни­кан­ска Ре­пу­бли­ка), Зе­но­вич (Ру­си­ја).

СР­БИ­ЈА: Око­лић, Ко­ва­че­вић 10, Ка­тић 5, Кр­сма­но­вић 2, Иво­вић 5, Јо­во­вић, Ми­ја­и­ло­вић 2, Ата­на­си­је­вић 4, Лу­бу­рић 4, Мај­сто­ро­вић (л), Под­ра­шча­нин 3, Ро­сић (л), Ли­си­нац, Ко­стић.

ФРАН­ЦУ­СКА: Агу­ни­је, Гре­бе­њи­ков (л), Па­три, То­њу­ти 2, Ти­ли, Ли­нел, Ен­га­пет 17, Ле Ру 6, Бри­зар, Бо­је 12, Ле Гоф 8, Муил (л), Ро­сар 13, Ши­не­њез.

М. Р.

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести