Милица Медвед: Не одустајемо ни у једном тренутку, потребна нам два сета у Швајцарској

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове на добром су путу да обезбеде полуфинале ЦЕВ купа јер су у првој четвртфиналној утакмици одиграној у Руми након преокрета савладале швајцарски Нојшател 3:1 (25:27, 25:23, 25:20, 25:20).
odbojka
Фото: ЦЕВ

Екипа Јова Цаковића је изгубила први сет на разлику, али је потом други на исти начин добила за изједначење, да би до краја водила главну реч.

Ово је знатно олакшало посао Јединству пред одлазак на реванш у Швајцарску, који се игра 7. фебруара.

– Показале смо да не одустајемо ни у једном тренутку. Први сет су противнице узеле на искуство, али када смо се привикле на њихов јак сервис нису могле да нас зауставе. Добро је што смо узеле три бода и у гостима су нам потребна два сета за пласман у полуфинале – рекла је капитенка Јединства Милица Медвед.

Шеф стручног штаба Старопазовчанки, Јово Цаковић, такође је као главну ставку истакао адаптацију на противника.

– Швајцаркиње су агресивно ушле у дуел и њихов стил игре је за разлику од наше лиге доста другачији. Агресиван им је сервис, нападачи из зоне четири су добро знали да чувају лопту, измислили су неке поене, које у нашој лиги тешко можете да очекујете, као и тако искусне играчице. Било је потребно време да се адаптирамо конкретно на пријем сервиса и сервис. Касније, кад смо ушли у ритам блока–одбране дошли смо и до контроле утакмице самим тим и победе – додао је Цаковић.

Победник овог двомеча играће у полуфиналу против бољег из дуела између пољског Будовлани Лођа и француског Безијеа.

К. Б.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести