Одбојкаши Војводине и Новог Пазара сутра играју реванш утакмицу полуфинала Купа

Одбојкаши Војводине НС семе одиграће сутра најважнију утакмицу ове сезоне, реванш сусрет полуфинала Купа Србије с најљућим ривалом из Новог Пазара, с којим ће се, како сад стоје ствари, борити за све домаће трофеје.
Stevan Simic i Vuk Todorovic
Фото: Стеван Симић и Вук Тодоровић у акцији, фото: ЦЕВ

После пораза од 3:1 у првом мечу, мали притисак је на Новосађанима, али је он занемарљив у односу на онај који ће доживети гости у малој сали Спенса, где никада нису извојевали победу.

Нови Сад је ове сезоне неосвојива тврђава у нашим оквирима и у табору актуелног шампиона ће се потрудити да то и остане, без обзира ко је ривал. О финалсити се решава у реванш утакмици, а црвено-бели играју код куће и треба очекивати велику подршку публике, као и борбу на терену за сваки поен.

„Очекујем да будемо прави домаћини, као што то знамо, како организационо, тако и играчки. Желим лепу атмосферу, да навијачи пруже максималну подршку играчима и да једну велику утакмицу реализујемо у нашу корист, да остваримо резултат који нас води у финале. Није лако играти под притиском пораза у првом мечу, али овога пута снаге одмеравамо на нашем терену и то треба да буде додатни мотив. Нови Пазар има добру екипу, која се успешно бори, али мени је важно да ми покажемо оно што можемо и умемо и да уђемо у финале. Верујем у наш квалитет, у младост играча и нашу снагу“, истакао је спортски директор Војводине НС семе Слободан Бошкан.


Тодоровић: Мотива на претек

Увек мотивисан, играч великог срца, диригент игре, млади Вук Тодоровић свестан је тежине и важности утакмице.

„Нови Пазар је наш највећи конкурент, биће то велики и изазов за нас, што не сме да нас омете да покажемо шта знамо. Желимо да анулирамо њихову предност, да оставимо срце на терену и пласирамо се у финале“, казао је Тодоровић, а на питање да ли он има посебан мотив одговорио је:

„Имам заиста велики, спортски мотив, а имају га и сви моји саиграчи у оваквим утакмицама.“


Просторије клуба посетили су навијачи и том приликом пружили подршку тиму, а њихова помоћ биће сигурно немерљива у походу ка финалу, које је заказано за 3. март.

„Желео бих да се захвалим навијачима што су уз нас. Чека нас велика и тешка утакмица, то се види и по интересовању публике, позивам навијаче да дођу у што већем броју. Не сумњам да ће клуб организацијом показати зашто је велики, а на нама је да оставимо срце на терену. Верујемо у себе, радили смо напорно, тежак је период за нама, а ово је само почетак серије одлучујућих мечева. Момци су показали и кроз европске дуеле да могу добро да играју и да су жељни успеха. Радујемо се што ћемо после четири утакмице на страни коначно играти и у нашој сали. Понављам, сигуран сам да уз помоћ навијача с пуних трибина можемо до жељене победе“, поручио је шеф стручног штаба Неџад Османкач.

Играчи Воше су намерни да после три пораза од Пазараца они тријумфују.

„Ово је за нас у досадашњем току сезоне најважнија утамица и тако смо се и спремали. Играли смо три пута с Новопазарцима ове сезоне и  на нашу нажалост сва три пута смо изгубили. Ипак, то је било на њиховом терену, сада је време да се тај негативан низ прекине и да потврдимо да је Спенс неосвојива тврђава. Позивам навијаче да се одазову у што већем броју, јер нам подршка много значи“, поручио је средњи блокер Стеван Симић.

Утакмица у малој сали Спенса почиње сутра у 18 часова.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести