Одбојкаши Војводине надиграли Јединство

Одбојкаши Војводине НС семе, у војвођанском дербију с Јединством из Старе Пазове, забележили су и пету максималну победу у нашој лиги и делимично зацелили европске ране од минулог викенда.
Vojvodina-Jedinstvo
Фото: Радовић, Стевановић и Мехић блоком заустављају Мицића, фото: Ф. Бакић

Новосађани су доминирали против веома искусног ривала, а тренер Османкач пружио је шансу свим играчима да се истакну.

Већ на почетку, два везана ас сервиса Вучићевића донели су Воши контролу над резултатом (5:1), а Сремци су само мало ублажили заостатак до обавезног одмора (12:9). Радовић је заменио колегу дизача Тодоровића, али се то није негативно одразило на веома снажне нападе домаћина. Два блока, једна грешка Јединства и контра Мехића донели су актуелном шампиону велику предност (17:9) и питање вођства више се није постављало, иако су Сремци на кратко узвратили и смањили разлику.

Већ на почетку другог сета промене, Вемић и Наранчић заменили су Кујунyића и Стевановића. Водили су гости 9:7, али је Вемић сервисима вратио изједначење (11:11). На његове јаке почетне ударце надовезао се Вучићевић за нову предност домаћина 15:13. Милић је узвратио, донео поен вишка гостима, али то је било све. Одлични сервисис Мехића, а потом и Радовића удуплали су вођство црвено-белих, а сјајну нападачку партију у завршници другог сета пружио је Милош Вемић.

Гости су трећи сет почели у постави с два бивша играча Воше, Бојичићем и Милутиновом, а у Воши је на позицији коректора Перић заменио Вучићевића. Водио је домаћин на поечтку, а три везана ас сервиса Мехића донели су великих 14:9 домаћину који је јуришао ка сигурној победи. Пред крај, шансу је добио и млађани Бајандић, а ускоро је стигла нова максимални тријумф актуелног шампиона којег већ у суботу очекује нови сусрет када у Новом Саду дочекује Спартак из Љига.

М. Ристић

Војводина НС семеЈединство (СП) 3:0 (25:20, 25:18, 25:21)

НОВИ САД: Мала сала СПЦ Војводина, гледалаца: 200, судије: Леко (Нови Сад); Стојанац (Рума).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 5, Вучићевић 9 (3 ас, 2 бл), Бајандић, Стевановић 3, Вемић 11, Наранчић 5, Кујунyић 5, Пековић (л), Мехић 14 (4 ас), Радовић 3 (2 ас), Тодоровић, Перић 3.

ЈЕДИНСТВО (СП): Бјелица 2, Младеновић, Милић 9 (2 ас, 2 бл), Пешут 6 (3 бл), Радишић, Мајсторовић (л), Милутинов 4, Бојичић 2, Шкрбић 4, Мицић 16, Паравиња, Рољић 2.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести