Одбојкаши Војводине НС семе остали на прагу групне фазе Лиге шампиона

Иако су у првом сусрету трећег кола квалификација за Лигу шампиона одбојкаши Војводине НС семе максималним резултатом савладали француски Тулуз и с великим капиталом отишли на реванш, десио се најгори могући сценарио.
vosa tuluz3
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Изборила је француска екипа златни сет и освојила га, а пре тога је добила Вошу 3:1. Новосађани су добили први сет, доста лагано, а онда се десило нешто тешко објашњиво и клинци у саставу нашег актуелног шампиона нису успели да се изборе с притиском који им се сам наметнуо.

После изгубљеног другог и трећег сета, Новосађани су се консолидовали и анулирали почетни минус у четвртом периоду игре, али су поклекли у самој завршници и дозволили ривалу да избори златни сет, а потом пређе праг групне фазе Лиге шампиона.

Непредвидивост младе екипе поново се показала у свом пуном сјају, али жељу новосадском тиму нико не може да оспори и чињеницу да је Тулуз у великом делу реванша имао пуно спортске среће.

„Догодила се  наша младост и то је то, нема ту пуно филозофије. Одиграли смо сјајан меч у Новом Саду, у реваншу је Тулуз подигао ниво игре. Задовољан сам како смо ушли у меч, после смо без разлога стали и нисмо се вратили. Можда су играчи очекивали мањи отпор, а четврти сет смо изгубили на искуство. Желели су момци успех, борили се и трудили и ту нема шта да се замери. Извући ћемо велике поуке из Лиге шампиона, зато се и наступа у Европи, тако играчи најбрже сазревају. Играчима је веома тешко, иако смо играли са вицешампионом Француске, а жао ми је што нисмо отишли даље јер би то момцима много значило и била би има награда за труд и рад. Можда је и мало рано за нас, млади смо, а одбојка не може да се игра без искуства“, рекао је шеф струке Новосађана Неџад Османкач.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)


Мехић: Биће боље у наставку

Млади примач сервиса Војводине НС семе Давид Мехић очекује да ово буде позитивна прекретница сезоне.

„Десио се најгори могући сценарио и нисмо искористили четири меч лопте. После 3:0, чинило се да је успех близу, узели смо први сет и Тулуз је био на ивици амбиса. Тада су заиграли јако, без грешке, а имали су и више среће, али смо и тада били егал. Имали смо шансу, али очигледно нам није било суђено да прођемо. Мора да се зна да ни у једном тренутку нисмо престали да верујемо, желели смо победу и пуни оптимизма. Пресудила је одбрана у златном сету, „“вадили“ су немогуће лопте, а после их је све ишло. Окрећемо се следећим обавезама у три такмичења, а за нас ће ово бити мотив да радимо и тренирамо још јаче и да се докажемо на осталим фронтовима“, рекао је Мехић.


Тешко је објашњиво шта се догодило после освојеног првог сета.

„Закочили смо, као да смо очекивали да ће Тулуз да се преда, а онда је пошло наопако и нисмо се вратили. Веровао сам да ћемо се вратити. Само смо с пар измена одиграли добро завршницу трећег сета, а у четвртом је мало фалило да се све окрене на наши страну. Нисмо имали среће и концентрације у завршници и опет је било 25:23. Фалило је мало спортске среће. Златни сет је добро почео, али на 8:5 нам је понестало горива, а искусни ривал је то искористио. Играли су фанатичну одбрану.“

Неће имати времена за одмор актуелни шампион јер га већ у четвртак и суботу очекују дуели у домаћој лиги.

„Неће нам бити лако у наредном периоду, ипак треба да се опоравимо. Стално понављам да је од два боксера бољи онај који се после пада пре опорави. Очекују нас два меча домаћег шампионата код куће ове недеље и морамо да се вратимо на колосек јер је титула главни приоритет. Жао ми је због амбициозне и добре управе, али и наших жеља и амбиција, били смо близу. Показало се где смо слабији, блок и одбрану морамо да подигнемо на ниво, али и поједини играчи ће морати да се замисле, јер ћу се и ја замислити. Мислим да сам превише веровао у неке, али како су се понашали, тако су се показали на реваншу. Мораће да промене став према одбрани према блоку и онај ко то не буде хтео, питање је колико ће добијати шансу да заигра у предстојећем периоду“, истакао је Османкач.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести