Војводина вратила титулу у Нови Сад (фото галерија)

НОВИ САД: Одбојкаши Војводине НС семе, освојили су титулу шампиона Србије, прву после 10 година, пошто су у петој, одлучујућој утакмици финалне серије плеј-офа у Новом Саду савладали Црвену звезду са 3:2 (19:25, 25:23, 21:25, 25:19, 15:9).
Odbojkaši OK Vojvodina NS seme Dnevnik(F. Bakić)
Фото: Дневник(Ф. Бакић)

Војводина НС семе – Црвена звезда 3:2 (19:25, 25:23, 21:25, 25:19, 15:9)
 

НОВИ САД: Мала сала СПЦ Војводина, гледалаца: 1.200, судије: Градински (Београд), Лазаревић (Шабац).
 

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 12 (5 бл), Вучићевић 1, Илинчић, Станковић 6, Премовић 19 (3 бл), Кујунџић 14, Пековић (л), Мехић 20 (2 бл), Радовић, Тодоровић 2, Ковачевић, Перић.
 

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јевтић (л), Самарџић, Петровић 6 (3 бл, 2 ас), Гмитровић 8, Машуловић 6 (3 бл), Милутиновић 7 (2 бл), Нејић 16, Штавлић, Стојсављевић 12, Мунћан 5, Благојевић 12, Вељовић.
 

“У Европи има један град, сви га знају као Нови Сад, а ја га зовем Српска Атина, у њему игра моја Војводина, але але” – орило се малим Спенсом када су одбојкаши Војводине НС семе освојили титулу шампиона Србије, 14. у својој историји, а прву после девет сезона поста. Најтрофејнији одбојкашки колектив у нашој земљи вратио је пехар где му је место, и то како, у петом сету, пете утакмице финала плеј-офа и то против Црвене звезде, петоструког узастопног шампиона, после заостатка од 2:1 у сетовима.

Нису црвено-бели посустали после 2:1 за Звезду у мајсторици, прегруписали су се и узвратили пуном снагом, четвтри и пети сет одиграли у даху и донели Новом Саду дуго чекани трофеј.

У серији пуној успона и падова обеју екипа, пресудили су младост и мотив, али као по правилу, мајсторице рађају мајсторе и хероје. У Војводини су то били Стеван Симић који је с три брз аблока почетком четвртог сета долио финалну дозу горива која је водила до титуле, али никако не смемо да изоставимо младог дизача Вука Тодоровића који је почетком другог сета заменио Радовића и водио игру свог тима до краја.

Мехић: Као из ината
Примач сервиса Војводине НС семе и најбољи играч пете утакмице финала плеј-офа Давид Мехић рекао је да је екипа играла из ината према онима који нису веровали у њих.- Били смо прави када је било најпотребније. Изгледало је као да смо играли из ината јер било је много оних који су нас оспоравали због наше младости и неискуства. Показали смо да можемо да одиграмо најбоље када је најважније и да се после 10 година поново радујемо титули у Новом Саду – истакао је Мехић.

Водила је Воша 2:1 у победама у финалној серији, пропустила прву меч лопту у Београду, али је ношена сјајном публиком на свом терену оправдала прво место из лигашког дела и коначно скинула Звезду са одбојкашког трона. Имали су Београђани прилику да кроз пети сет одбране титулу, али је новосадска екипа била фокусирана, није падала и тимским духом сломила коначни отпор ривала за велику радост коју је донео Перовић ас сервисом на меч лопти.

Честиткa Мировићa 
Председник покрајинске Владе Игор Мировић честитао је Воши велики успех.„Одбојкашима Војводине честитам освајање шампионске титуле првака Србије. Њиховом борбеношћу и залагањем доказали су да је Нови Сад и даље град одбојке, а Војводина најтрофејнији одбојкашки клуб наше државе, који је после десет година вратио титулу у Нови Сад. Након освајања ове титуле, желим Одбојкашком клубу Војводина да свој квалитет успешно потврде и на међународној сцени“, рекао је Мировић.

- Тешко је било шта рећи после пет утакмица. Све је стало не само у један меч, већ у једну лопту. Само ми знамо колико је било тешко остварити овакав успех јер су сви већ видели Звезду на трону. Пресрећан сам јер смо заслужили ово славље – рекао је капитен Војводине НС семе Чедомир Станковић. Шеф струке Новосађана Неџад Османкач посветио је титулу нашем граду.

- Сала је била препуна као некада и публика нас је носила до пехара. Било је мало више грешака, али то је нормално с обзиром на нашу младост. Јуначки су играчи све издржали и показали да је Нови Сад и даље одбојкашки град. Пресрећан сам. Ово је заједничка титула свих у клубу и у граду – рекао је Османкач.

Легенде на окупу
Није могао одлучујући сусрет финала плеј-офа да прође без одбојкашких легенди. Поред председника ОСС Зорана Гајића, били су ту представници ОСВ Петар Богуновић, Божидар Којић и Бранислав Добродолски, представници УОКПЛ, те легенде Војводине Драган Нишић, Милорад Кијац, Ђула Мештер, Васа Мијић, Вељко Петковић, Андрија Герић, а и новије легенде Никола Јововић, Милан Катић, Марко Ивовић и Милош Вемић.

Председник Одбојкашког савеза Србије Зоран Гајић предао је победнички пехар капитену Новосађана Чедомиру Станковићу. Потпредседник ОСС проф. др Верољуб Дугалић и потпредседник Воше Владимир Шишка предали су златне медаље одбојкашима Војводине НС Семе. Богдан Мамузић, председник УОКПЛ, предао је Николи Мунћану, капитену Црвене звезде трофеј намењен финалисти плеј–офа, а потпредседник УОКПЛ Ана Аврамовић и генерални секретар ОСС Иван Кнежевић предали су сребрне медаље одбојкашима Црвене звезде.

Марко Ристић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести