Одбојкашки Меморијал великана на Спенсу

НОВИ САД: Традиционални одбојкашки турнир “Меморијал великана” у организацији ОК Војводина НС семе одржаће се од данас до недеље у малој сали Спенса, а у част на сећање Жарка Петровића и Радована Дабића, легенде овог клуба.
Siniša Gavrančić i Nikola Salatić Foto: Dnevnik.rs
Фото: Синиша Гавранчић и Никола Салатић Фото: Дневник.рс

Ове године ће Новосађани угостити загребачку Младост, те словеначке екипе АЋ волеј из Љубљане и Калцит из Камника.Генерални директор Војводине НС семе Никола Салатић је са посебним осећањима најавио турнир.

- Жаре и Раша су били моји пријатељи, не само одбојкашки, већ и животни. Зато је овај турнир лепа прилика да евоцирамо успомене и чувамо сећање на њих. Турнир ће бити квалитетан, долазе нам прве две екипе из Словеније и шампион Хрватске, а биће нам то генерална проба за предстојећу сезону. Бићемо ослабљени за неиграње Тодоровића и Лакчевића који су на Европском првенству, али мислим да ће публика имати велику прилику да ужива у доброј одбојци – рекао је Салатић.

Шеф струке црвено-белих Синиша Гавранчић види велику важност овог турнира.

- Имаћемо прилику да видимо докле смо стигли са припремама, да изротирамо све играче и да се што боље спремимо за предстојећу сезону. Овонам је генерлна проба пред Суперкуп којим ћемо започети сезону с највишим амбицијама – истакао је Гавранчић.

        М. Ристић

 

Програм турнира

 

Данас

АЋ волеј – Калцит      (17)

Војводина – Младост (19.30)

 

Сутра

Војводина – Калцит    (17)

Младост – АЋ волеј    (19.30)

 

Недеља

Калцит – Младост       (11)

Војводина – АЋ волеј (13.30)

 

 

EUR/RSD 117.2043
Најновије вести