Промењен систем такмичења у одбојкашкој Лиги шампиона

Европска одбојкашка конфедерација (ЦЕВ) саопштила је да је промењен систем такмичења у Лиги шампиона у обе конкуренције.
odbojka
Фото: Freeimages, ilustracija

У групној фази Лиге шампиона екипе су сврстане у пет група са по четири тима у обе конкруренције.

Уместо досадашњих утакмица код куће и на страни биће одиграна по два турнира у свакој групи до средине фебруара, пренео је Одбојкашки савез Србије.

У конкуренцији одбојкашица, први турнири у Ц и Е групи ће се одиграти од 24. до 26. новембра, а организатори ће бити Марица Пловдив и Игор Горгонзола Новара.

Од 1. до 3. децембра ће Скандићи бити домаћин турнира А групе, а од 8. до 10. децембра ће Конељано угостити тимове у Б групи, а Езачибаши Истанбул екипе из Д групе.

Други турнир у Б групи ће се одиграти у Нанту од 26. до 28. јануара, док ће се преостала четири турнира одиграти од 2. до 4. фебруара. Шверин ће бити домаћин у А групи, ЛКС Лодј у Ц групи, Локомтива Калињинград у Д групи и Хемик Полице у Е групи.

У конкуренцији одбојкаша, домаћини првих турнира ће бити Кедјержин Козле (А - од 8. до 10. децембра), Тур (Б - од 8. до 10. децембра), Берлин (Ц - од 8. до 10. децембра), Руселар (Д - од 15. до 17. децембра) и Трентино (Е - од 1. до 3. децембра).

Белхатов ће бити домаћин другог турнира А групе од 26. до 28. јануара, док ће се преостала четири турнира одиграти од 9. до 11. фебруара. Перудја ће бити домаћин Б групе, Зенит Казањ Ц групе, Модена Д групе, а Фридрихсхафен Е групе.

Пласман у четвртифнале избориће победници пет група и по три најбоље другопласиране екипе у обе конкуренције.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести