Тренер Јединства Јово Цаковић после првенца у ЛШ: Да буде још оваквих победа

Наставиле су одбојкашице Јединства из Старе Пазове да исписују историју и после успеха на домаћој сцени када су прошле сезоне први пут постале првакиње државе, уследио је и европски јер су забележиле прву победу у Лиги шампиона.
odbojka
Фото: ЦЕВ

У најјачем клупском такмичењу Старог континента екипа тренера Јова Цаковића тријумфовала је након преокрета над француским Милузом 3:2 (21:25, 25:20, 21:25, 25:18, 15:4) у трећем колу А групе. Јединство Лигу шампиона игра у Руми, а навијачи су и овај пут били покретач Старопазовчанки.

– Обећао сам да ћемо испоштовати публику и то смо и урадили. Прижељкивао сам драматичну утакмицу јер сам видео да имамо шансу да равноправно играмо с Милузом. То је искусна екипа, тренутно прва у француском првенству, дугогодишњи учесник Лиге шампиона, а нама је ово ново искуство. Исписали смо историју и треба да будемо срећни због тога, као и да наставимо да гледамо напред и да размишљамо да буде још оваквих утакмица и победа – истакао је Јово Цаковић.

Стратег Старопазовчанки додао је да је његов тим напредовао кроз овај сусрет.

– Имали смо шта да научимо од ривала, а напредовали смо и ментално јер смо изнели утакмицу оног тренутка када смо ухватили баланс сервиса и пријема. Сви у клубу ћемо се у преосталим утакмицама Лиге шампиона подизати степеник по степеник – рекао је тренер првака Србије.

Примач сервиса Бранка Тица добила је МВП признање за партију у победи над Милузом.

– Више ћу ово памтити по историјском тријумфу. Дуел јесте био тежак, али понела нас је и публика. Ово нам је велики мотив за даље такмичење и на домаћој сцени и у Лиги шампиона – поручила је Тица.

К. Б.

 
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести