АТЛЕТИЧАРКЕ ИВАНА ШПАНОВИЋ И АНГЕЛИНА ТОПИЋ О СЕЗОНИ:  Игре крај и почетак сјајних каријера

У сезони у којој су најважније Олимпијске игре у Паризу, на којима је атлетика на програму од 1. до 11. августа, наши такмичари су све подредили највећем спортском догађају на свету.
1
Фото: Ивана Шпановић на конференцији најавила злато на ОИ, фото: Српски атлетски савез

Најбоља атлетичарка Србије Ивана Шпановић још увек се није такмичила у 2024. години, али ученица Горана Обрадовића има јасан циљ – злато у Паризу у скоку удаљ, једино које јој недостаје у трофејној каријери.

– Година је мени кренула специфичније – рекла је Шпановићева на конференцији за медије у Београду. – Мој фокус су Олимпијске игре у Паризу и тамо би требало да ставим тачку на освајање медаља, надам се злата. Цео фокус је на томе. Моја жеља је да будем максимално спремна и да се борим за титулу.

Актуелна светска првакиња на отвореном има бронзу са ОИ у Рију 2016. године, а биће предводница српске репрезентације, која ће у „граду светлости” за сада имати и млађи талас, Милицу Гардашевић, такође у скоку удаљ и Ангелину Топић у скоку увис. Адриана Вилагош је у бацању копља на добром путу да се домогне Париза, јер иако не оствари норму, ићи ће на основу светског ренкинга.


Млада олимпијка

Ангелина Топић, ћерка нашег познатог атлетског пара Биљане (троскок) и Драгутина Топића (вис), најавила је да ће покушати да прескочи границу од 2,00 метра, а посебно се радује дебију на ОИ у Паризу.

Фото: Ангелина Топић, фото: Светска атлетика

– Поносна сам и презадовољна што себе са 18 година могу да назовем олимпијцем. Ми клинци ћемо да се такмичимо и на Светском првенству за јуниоре у Перуу и тамо ћемо да се боримо за одличја – рекла је Ангелина Топић.


– Поносна сам што сваке године имамо све више младих који долазе и обећавају, као и већи број стручних лица који са њима раде, што је најбитнија карика. Ангелина треба да буде предводник генерација које долазе, ја сам оне које одлазе – поручила је чланица АК Војводина.

На конференцији је управо говорила и Топићева, 18–годишња висашица, која је недавно у року од недељу дана победила на два митинга Дијамантске лиге, најпре у Дохи, да би у Рабату побољшала свој сениорски државни рекорд на 1,98 м.

– Чека нас захтевна и занимљива сезона коју сам почела на леп начин. Међутим, нема времена за славље. Следеће су пред нама Првенство Балкана у Турској овог викенда и Европско првенство у Риму почетком јуна. Неколицина нас ће да крунише сезону на Олимпијским играма у Паризу, што је заиста невероватно – истакла је Ангелина Топић.

С. Р.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести