Добар почетак сезоне Каталин Гере, перспективне кајакашице из Сенте   

СЕНТА: Каталин Гере је још један бисер Кајак кану клуба Тисин цвет из Сенте. Ученица Чабе Фехера је успешно почела последњу сезону у јуниорској категорији, за шта је већ добила похвале селектора репрезентације Србије Мирослава Родића.
k
Фото: Katalin Gere pobrala pohvale nacionalnog selektora/KSS

Он је после националног купа у Београду, првог изборног за све селекције, рекао да је Сенћанка била одлична, а исто је напоменуо у оштрој анализи претходне сезоне осврћући се на учинак репрезентативаца на Светском првенству за јуниоре и млађе сениоре у Сегедину.

– На купу на Ади Циганлији победила сам у једноседу на 500 и 1000 метара, а на краћој деоници сам остварила и лични рекорд, па можемо да кажемо да је то добар резултат – истакла је за „Дневник” јуниорска државна правкиња у ове две дисциплине.

Сезону је Каталин почела титулом на Првенству Србије на 5.000 м у Бачкој Паланци, наставила је на поменутом такмичењу у Београду, а протеклог викенда је победила на 1.500 м на Мајском купу Новог Сада. Ово указује да је ученица трећег разреда Гимназије у Сенти добро урадила припремни период. Са репрезентацијом је у фебруару провела две седмице у Требињу, а потом је са клубом била и у Сегедину.


Спаринг с дечацима

Кајакашица рођена 2005. године у Сенти, нема адекватну спаринг партнерку у Тиском цвету, клубу у ком је и почела да тренира 2012.

– Сама сам са дечацима, али мени је и то добро. Фокусирам се са тренером на оно што радим и за сада је све у реду – рекла је Каталин Гере.


– Тренутно радимо у лаганијем ритму, весламо дуже деонице, око 13, до 15 километара за један тренинг и припремамо се за главна такмичења у сезони, европско и светско првенство – рекла је Гере.

Отежавајућа околност је што су ови догађаји близу. СП је од 5. до 9. јула у Италији, а ЕП од 27. до 30. у Португалији. Нада се перспективна Сенћанка да ће направити помак у односу на прошлу сезону, када је у једноседу на 1.000 м заузела шесто место на ЕП у Београду и СП у Сегедину.

– Та дисциплина ми највише одговара и фокус нам је на њој. Видећемо да ли ћу се на европском и светском такмичити и у двоседу са Дином Бацељ из Бачке Паланке, с којом веслам од 2021. године – додала је Каталин Гере, која уз оволику посвећеност и велики рад може да прижељкује још боље резултате. 

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести