Ивана Шпановић и Славко Стевић најбољи у избору АСВ, Војводина клуб број један

Ивана Шпановић (Војводина, Нови Сад) и Славко Стевић (Срем, Сремска Митровица) најбољи су такмичари у сениорској конкуренцији у 2023. години у избору Атлетског савеза Војводине, који је одржан у суботу у Новом Саду.
с
Фото: АСВ

Ученица тренера Горана Обрадовића је прошле сезоне у скоку удаљ постала првакиња света на отвореном, узела је бронзу на ЕП у дворани и освојила Дијамантску лигу.

Стевић, ког тренира Мирослав Ерак, је на Европским играма пригрлио сребро у скоку увис, постао је вицешампион Балкана, а дебитовао је и на СП у Будимпешти где је био 23. Обрадовић је најбољи тренер, а Војводина клуб број један у Покрајини.

Најбољи млађи сениори су чланови Војводине, Тамара Милутиновић (100 м) и Никола Мујановић (вис), њихов клупски колега Јован Странић се истакао код јуниора (кладиво) као и бацачица копља Адриана Вилагош (Сента).

Ловорике код млађих јуниора понели су Тамара Прекајац из Срема (100, 200 м) и Небојша Илић из Војводине (300 и 400 м препоне), код пионира спринтерка Мина Мијатовић (Борац Клиса) и Стефан Ђонић, који се такмичи на 100 м, 100 и 300 м препоне (Сирмијум, Сремска Митровица). Анђела Цветковић из Воше (60 м, даљ) је најбоља млађа пионирка, а Страхиња Кузмановић (Борац Клиса, 60 м, кугла) млађи пионир.

Посебне награде за државне рекорде добили су чланови Војводине, Милица Емини, Страхиња Радаковић, Тамара Радојичић, а Вук Шолаја (Војводина), Сергеј Костић (Хајдук маратон тим Кула) и Ксенија Мркела (Динамо Панчево) за најбоље резултате у Србији у пионирској категорији. 

К. Б.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести