Ивана Вулета освојила Дијамантску лигу

ЦИРИХ: Најбоља српска атлетичарка Ивана Вулета освојила је Дијамантску лигу, пошто је тријумфовала на завршном митингу у Цириху.
v
Фото: Tanjug (Michael Buholzer/Keystone via AP)

Вулета је победила пошто је прескочила 6.97 метара у првој серији. Она је потом у другој серији скочила 6.49 метара, а у трећој 6.76 метара. Наша атлетичарка је преступила у четвртој и петој серији, а у последњој серији је остварила скок од 6.62 метра.

Друго место освојила је Швеђанка Кади Сања са прескочених 6.55 метара. Трећа је била Американка Канеша Буркс (6.54 метара).

Изузетно сам поносна, одолевам свим изазовима

Српска атлетичарка Ивана Вулета изјавила је да јој је 2022. најуспешнија сезона у каријери после 2016. године.

Након 2016. године ово ми је најуспешнија сезона у каријери и изузетно сам поносна, јер у овим година успевам да одолим свим изазовима и потврдим квалитет. Захвална сам на свим тешким тренуцима који су иза мене јер сам захваљујући њима много научила о себи и остала доследна себи и свом циљу, изјавила је Вулета, пренео је Српски атлетски савез.

Применили смо исту тактику као и у Минхену на ЕП, ишли смо на исправан скок у првој серији и та одлука се потпуно се исплатила, изјавио је Иванин тренер Горан Обрадовић.

Ивана Вулета је ове године освојила златну медаљу на СП у дворани, злато на ЕП на отвореном, тријумфовала је у Дијамантској лиги, док је била седма на СП на отвореном.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести