КАЈАКАШКИ САВЕЗ СРБИЈЕ Старовићева и Стефановић без премца

Милица Старовић и Страхиња Стефановић проглашени су за најбоље такмичаре у 2019. години у избору Кајакашког савеза Србије.
Nagrađeni kajakaši koji su obeležili prethodnu godinu Foto: Kajakaški savez Srbije
Фото: Награђени кајакаши који су обележили претходну годину Фото: Кајакашки савез Србије

На традиционалном Дану кајака, Савез је обележио још једну успешну годину, доделио је награде и  поставио амбициозне планове за 2020. Стефановић из Бачке Палакне је у 2019. понео и “Дневниково” признање за најбољег кајакаша на територији Војводине, а био је други у укупном избору, одмах иза баскеташа Душана Домовића Булута. Пре тога је заслужио и покрајинску награду  у области спорта „Јован Микић Спартак”.

– Прошлу годину обележио је Страхиња Стефановић освајањем сребра на Светском сениорском и на Европском првенству за млађе сениоре. Притом је изборио и норму за Олимпијске игре у Токију, што је пошло за руком и Милици Старовић. Одлични су били и млађи сениори, који су освојили пет медаља на Европском шампионату у Рачицама, а оно што њихов успех додатно чини већим јесте и то што смо сигурни да ће и они ускоро наставити традицију садашњих сениора и освајања медаља на великим такмичењима – нагласио је председник Савеза Мирко Нишовић.

У појединачним категоријама, награде за најбоље младе спортисте добили су Оливера Михајловић и Бранко Лагунyић, а најуспешнији тренер је Милан Ђенадић. Најбољи клуб у категорији слалома је Ибар из Краљева, који је прошле године био најуспешнији и у спусту, док је најбољи колектив у спринту Зорка из Шапца.

Планови за 2020. годину нису тајна и Нишовић их је потврдио:

– Припреме су већ увелико у току јер нас пре круне сезоне, Олимпијских игара, очекују прво олимпијске доквалификације где ће наши такмичари покушати да изборе још места за Токио. Не треба, међутим, занемарити ни европска првенства за сениоре у Питештију и јуниоре у Москви, као и светско првенство за јуниоре у Бранденбургу и први пут ове године светско за неолимпијске дисциплине које ће се одржати у Сегедину – најавио је Нишовић, уз жеље да 2020. година буде једна од успешнијих.  

    С. Р.

 

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести