Нишовић реизабран, још четири године на челу Кајакашког савеза Србије

БЕОГРАД: Председник Кајакашког савеза Србије Мирко Нишовић реизабран је на ту функцију и добио поверење за нови четворогодишњи мандат, одлучено је данас на Скупштини КСС.
skupstina kss, kss
Фото: Кајакашки савез Србије

Прослављени кануиста и освајач златне медаље на Олимпијским играма у Лос Анђелесу 1984. године, добио је 27 од 29 гласова делегата као једини кандидат и то на предлог 19 клубова и КСС.

Нишовић је истакао да се српски кајак креће у добром и исправном смеру, као и да се у будућности могу очекивати још бољи резултати.

"Приоритет Савеза је обезбеђивање што бољих услова за све спортисте. Претходних сезона смо резултатски високо поставили лествицу, као један од најуспешнијих спортова у држави и приоритет је да наставимо тако и у 2018", рекао је Нишовић.

Један од задатака за будући период биће и едукација стручног кадра, тренера и судија, а отварање нових клубова и кајакашких центара у овој години, требало би да допринесе омасовљавању.

Фото: Кајакашки савез Србије

"То је прави начин да приближимо кајак младима, да их анимирамо да се прикључе клубовима. Имаћемо одличну прилику, с обзиром да ће у Београду, од 8. до 10. јуна, бити одржано Европско првенство за сениоре. Домаћински се односимо према буџетским средствима и задржаћемо такав тренд. То се види и кроз похвале које стижу од министарства омладине и спорта, али и осталих релевантних институција са којима сарађујемо. Савез предлаже реалне програме и пројекте, односно потраживања за буџетским средствима, што је још један показатељ одговорног понашања према држави", додао је он.

У Надзорни одбор КСС изабрани су Родољуб Павловић, Лидија Ђорђевић и Дејан Стаменковић, док ће Управни одбор чинити Бора Сибинкић, Чедо Карановић, Стеван Кнежевић, Трифун Станковић, Слободан Јовановић, Горан Јовановић, Слободан Ђенадић и Славиша Стајовић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести