У Београду почиње Европско првенство у кајаку и кануу

У Београду, у петак почиње Европско првенство у кајаку и кануу на мирним водама. Трке првог дана такмичења почињу у 9 часова.
Zoric i Tomicevic/KKSS
Фото: Кајак и кану савез Србије/Миленко Зорић и Марко Томићевић

Преподневни програм је резервисан за квалификације на 500 и 1.000 метара, по подне се наставља у истом ритму па следе полуфинала.

Од српских посада, први на воду излази мушки четверац на 500 метара.

„Вероватно ће најтеже задатке на Европском првенству да имају четверци јер су у обе конкуренције скоро сви чамци конкурентни за одличја – каже Бора Сибинкић, селектор репрезентације Србије. – Наше посаде су добро припремљене и верујемо да могу да обезбеде места у финалима. Оно пто радује све у стручном тиму Србије је расположење у тиму.

- Сви наши такмичари су одлично припремљени за ово Европско првенство. Што је најважније, сви су здрави. Одатле пороизилази добра атмосфера која ће, надамо се, да се одрази и на резултате.

Селектор Сибинкић се одлучио да у тим уврсти и плејаду младих такмичара.

- За њих је ово увод у сениорски кајакашки свет. Резултатима, радом и понашањем на тренинзима, али и ван њега, заслужили су прилику да учествују на овако значакном такмичењу. Немају никакав притисак, ово им је огромно искуство за све штоих чека у даљој спортској каријери.

Четверац на 500 метара весла у саставу: Владимир Торубаров, Дејан Пајић, ервин Холперт, Стефан Векић.  Актуелни светски шампиони, европски вицешампиони и најбољи спортисти Србије у 2017. Марко Томићевић и Миленко Зорић у Београду изазивају велику пажњу.

- Резултати са претходних такмичења, нарочито од прошле године, стављају нас у улогу фаворита. То нас не оптерећује јер смо свесни да се од нас очекује висок пласман. То је лепо али питају се и друге посаде. Наравно, Немци имају наше поштовање, Мађари су одлични, Французи... Списак конкурената за постоље није мали. Веслаћемо наше трке, штоперица ће да покаже за колико је то довољно – поручио је Миленко Зорић.

Трке првог дана такмичења почињу у 9 часова. Преподневни програм је резервисан за квалификације на 500 и 1.000 метара, по подне се наставља у истом ритму па следе полуфинала

Милица Старовић је и у једноседу на 500 метара.

- Прошле године у Пловдиву сам за мало остала без медаље у овој дисциплини. Остаје ми да се борим за место у финалу, а после...

Четверац на 1.000 метара први пут весла у овом саставу. Нешто искуснији Драган Ханчовски придружио се млађим сениорима Анђелу Џомбети, Николи Расулићу и Михаилу Суботићу.Сестре Оливера и Николина Молдован стартују у квалификацијама двоседа на 500 метара. Деби у двоседу на 500 имаће Симо Болтић и Страхиња Стефановић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести