Владимир Батез примио делегацију Федерације за спорт кинеске покрајине Шанси

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез примио је данас, са сарадницима, делегацију Федерације за спорт провинције Шанси из Кине, коју предводи Су Јађун, председник покрајинске Федерације за спорт.
Batez poseta delegacije Federacije za sport kineske pokrajine Šansi (4)
Фото: Покрајинска влада

Саговорници су имали садржајан разговор, у којем је посебно истакнутa могућност јачања свеобухватније сарадње наше две покрајине у оквиру програма активности омладине и спорта.

Секретар Батез је изразио велико задовољство због ове посете Покрајинској влади и Покрајинском секретаријату за спорт и омладину који , како је указао, високим гостима кинеске провинције Шанси, чини врх пирамиде спорта у АП Војводини.

Батез је високим гостима из Кине, који су се посебно интересовали за сарадњу и размену искуства са нашим стручним кадром у спорту, у области организације и систематског рада на стварању услова за остваривање врхунских спортских резултата, те размену посета младих спортских селекција, указао на резултате које наша покрајина остварује на нивоу врхунског спорта.

Фото: Покрајинска влада

„У Војводини, имамо квалитет у дворанским спортовима, у лопташким спортовима, као и изузетан ватерполо клуб у Новом Саду. Сарадња наших покрајина, могућа је у различитим гранама спорта, на нивоу универзитетске сарадње у области физичког васпитања, те размене искуства у оквиру стручне сарадње“, нагласио је Батез и осврнуо на успех који остварујемо у организацији врхунских међународних спортских такмичења.

Секретар Батез и Су Јађун, председник Федерације за спорт кинеске покрајине Шанси, сагласили су се да је овај сусрет добра прилика да се размотре најбоље могућности за остваривање будуће конкретне сарадње у области спорта између покрајина Војводине и Шанси.

Поред сарадње која би могла бити остварена на нивоу врхунског спорта, школског спорта, такмичарских и организационих сегмената спорта на свим нивоима као и другим пољима, где постоји прилика за размену искуства и знања, кинеска делегација је посебно била заинтересована и за могућност заједничких инвестиција за изградњу спортске инфраструктуре.

Фото: Покрајинска влада

Саговорници су се сложили да заједнички напори могу дати велики допринос спорту у обе покрајине, и проширити традиционално добре и пријатељски односe који постоје између наше две земље у свим осталим сферама.

Делегација Федерације за спорт провинције Шанси из Кине, у пратњи домаћина, у другом делу ове посете, обишла је и СПЕНС- „Спортски и пословни центар Војводина“.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести