Бараж за попуну Прве рукометне лиге – север: Славија – Херцеговац 27:30 (12:17)

Први пут Гајдобрани ће заиграти у северној групи Прве лиге, а успех је остварен пошто су у доигравању за виши ранг, на неутралном терену у Футогу, победили новосадску Славију.
 Ekipa Hercegovca koja je izborila plasman u viši rang  foto: J. Galić
Фото: Екипа Херцеговца која је изборила пласман у виши ранг  фото: Ј. Галић

Рукометаши Херцеговца исписали су нову страницу клупске историје. Први пут Гајдобрани ће заиграти у северној групи Прве лиге, а успех је остварен пошто су у доигравању за виши ранг, на неутралном терену у Футогу, победили новосадску Славију. Тако су се рукометаши Херцеговца придружили истоименом фудбалском и кошаркашком клубу, који су, такође, недавно остварили пласмане у виши ранг.

Екипа Херцеговца, у чијем саставу је било шест бивших репрезентативац и на „клупи“ још два, по звучности и квалитету имена вредна суперлигашког друштва, и пре утакмице важила је за фаворита. Изабраници Драгана Суџума, стекао се утисак, да су играли колико им је било потребно, без вишка потеза и трошења, нигде нису журили, тако да их је на крају квалитет довео до победе. За победу Херцеговца од свега три гола разлике заслужна је и екипа Славије, која се представила у лепом светлу, носећи се храбро и борбено до самог краја утакмице, гајећи наду да, ипак, може да дође до изненађења. Оно што је евидентно, Славија је потврдила да има квалитетну екипу вредну да у наступајућој сезони игра једну од главних рола за пласман на прво место у Другој лиги.

Фото: Екипа Херцеговца која је изборила пласман у виши ранг  фото: Ј. Галић

Рукометаши Херцеговине све време утакмице су били у вођству, до шест голова разлике, Славијаши се нису предавали, чак су у финишу се примакли на два-три гола разлике, али ни расположени Александар Кочић није им помогао да приреде изненађење. Међу Гајдобранима издвојио се Добривоје Марковић, који је још једном показао да је рукомет тако једностанвана игра када га играју мајстори. Када је рукометни Меси, како рече један члан управе Гајдобрана, решио да уведе Херцеговац у вишу лигу, тог момента више није било дилеме.

– Најпре бих се захвалио момцима који су били прошлу сезону и омогућили да дођемо до баража, као и оним који су дошли и помогли у баражу. Ово је велики успех за Гајдобру. Ово је нови подстрек да се, уз одличне услове, крене ка горе, организационо и играчки, да скупимо што више деце у нашој школи. Док се не сложе све коцкице потребно је време. Потребно је и да имамо добре односе и сарадњу са клубовима у окружењу, првенствено мислим са Лавовима. Прва лига ће сада да буде велики изазов за све нас, квалитет је много виши, мора и боље и озбиљније да се тренира. Следе састанци са управом, да се сумира година иза нас и да видимо с којим саставом и амбицијама ћемо да наступимо – рекао је тренер Херцеговца Драган Суџум.

Славија – Херцеговац 27:30 (12:17)

ФУТОГ: СЦ Футог, без присуства публике, судије: Тарајић и Андоновски (Јабука), седмерци:Славија 2 (1), Херцеговац 3 (3), искључења: Славија 4, Херцеговац 2 минута.

СЛАВИЈА: Вранеш (13 одбрана), Бијелац 1, Вучковић, Петровић, Јовановић 1, Прибановић 1, Радић 1, Вранеш 2, Мачкић 2, Милутиновић 7 (1), Јаковљевић, Марић 3, Затежић 1, Кочић 6, Ујић, Ћосић 2.

ХЕРЦЕГОВАЦ: Абаџић (2 одбране), Јањић 3, Марковић 11 (3), Продановић 4, Надовеза 3, Радаковић 1, Рачић, Стојковић 3, Краљ, Козомора 3, Ратковић, Милојевић, Тодоровић, Самарџић, Солдо (6 одбрана), Бојанић 2.

Ј. Галић

 

 

 

 

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести