ИЗ СТРУЧНОГ УГЛА Борис Ројевић: Ово је јако болан пораз за нас, убеђен сам да смо квалитетнији

Најбољи тренер у Србији у 2023. години, стратег рукометаша Војводине, Борис Ројевић, током Европског првенства коментарисаће за наш лист учешће „орлова“ на шампионату у Немачкој.
boris rojevic
Фото: Борис Ројевић, фото: РК Војводина

Он је, за разлику од меча са Исландом, после пораза од Мађара (27:28) имао и неколико спорних ситуација.

„Ово је јако болан пораз за нас. По квалитету нисмо у прве четири репрезентације, за то је потребно много труда и рада да би се било у самом врху, али сам убеђен да смо квалитетнији од ове репрезентације Мађарске и требали смо да их победимо. Бићу сурово искрен. Похвалио бих како смо се добро припремили за игру пивотмена на крајњим играчима, погођено је са Воркапићем, Цупаром, док смо лоше припремили игру „два на два“, где су халфови остајали иза физички доминантнијих пивотмена Мађарске и да су они требали да буду дубљи. Лоше смо решавали играча мање, којег су Мађари играли како у припремном периоду, тако и сада, а имали смо вреемна да то ваљано припремимо и да то боље бранимо.

После добре игре у одбрани против Исланда, очекивало се да ће то да буде још боље против Мађара. Највећа превага била је на лошој игри наших халфова против мађарских пивотмена. Што се напада тиче, сматрао сам да смо током припремног периода скривали карте, али испоставило се да баш и није тако. Могли смо да направимо више полаза у којима ћемо да имамо више кретњи, протока лопти, што је напад чинило једноличним и био је лако читљив. По мени, Борзаш је био наш убедљиво најбољи играч у првом полувремену, показавши да има огромну жељу и мотив, зато сматрам да је била грешка та што није играо у другом полувремену.

Момци су се борили, дали су максимум, код њих се видела жеља, али је недостајала сигурност у нападу. Требало је, током ове две утакмице, да се покуша игра „седам на шест“, где бисмо добили играча више у нападу, поготово што поседујемо два врхунска пивота. Кроз ту игру, можда бисмо, добили више на квалитету у нападу, који нам је заиста недостајао. Одбрана је против Исланда била одлична, а против Мађара солидна. Лоше смо бранили пивотмена на „двојци“, имали смо проблем са играчем мање када чак три пута нисмо успели да дамо гол. Голмани су били солидни, добар је био улазак Цупаре, који је за кратко време скинуо четири зицера.

И поред свега, још ништа није готово, момке и стручни штаб треба подржати да одиграју до краја, да се боре... Стручни штаб би требало мало да коригује неке ствари у нападу, пошто је евидентно да ту није све штимало како треба. Надам се да ће до утакмице са Црном Гором успети да напад учине креативнијим, као и то да ћемо заиграти у главној фази Европског првенства.“

Јово Галић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести