НА СПИСКУ СЕЛЕКТОРА РУКОМЕТАША СРБИЈЕ ТОНИЈА ЂЕРОНЕ ДВА ДЕБИТАНТА: Николић: Испуњен ми је дечачки сан

Мушка сениорска репрезентација Србије почела је прву недељу припрема за Европско првенство које се игра од 10. до 28. јануара 2024. године у Немачкој. „Орлови” се, сада већ традиционални припремају у Старој Пазови. У суботу и недељу чету Тонија Ђероне очекују две контролне утакмице са Словенијом, најпре у Черномељу у 18 часова, а потом у Кочевју од 14 сати. У ову недељу националних тимова Србија је ушла са са два нова имена Марком Јевтићем и Матијом Николићем.
РСС
Фото: РСС

Први од два дебитаната Матија Николић истакао је да му се позивом за национални тим испунио дечачки сан.

- Када сам видео позив најпре нисам поверовао. Био сам збуњен пошто га нисам очекивао. Ово је мој сан од кад сам био дете и од када сам почео да се бавим рукометом. Изузетна ми је част што сам у овој групи играча, што је неко препознао мој таленат и партије.. Када сам постао свестан позива, био сам срећан као мало дете – јасан је двадесетдвогодишњи средњи бек Вардара.

Када је реч о гостопримству старијих играча Николић је рекао да се осећа као је одавно члан најбоље сениорске екипе.

– Осећам се одлично, срећан сам и узбуђен. Једва сам чекао да дођем, да видим како све изгледа. Момци су стварно супер, лепо су ме дочекали. Неке од њих познајем од раније, док су ме остали пригрлили као да сам овде сталан – закључио је Николић.

В. Г.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести