Перуничић: Прихватам критике, овај резултат је неуспех

БЕРЛИН: Селектор рукометне репрезентације Србија Ненад Перуничић, после елиминације у првој фази Светског првенства у Берлину, изјавио је да је разочаран што екипа није прошла даље, али да верује у бољу будућност јер има потенцијал.
perunicic, rss
Фото: Ненад Перуничић, фото: РСС

Србија је поразом од Немачке 31:23 завршила први круг турнира са три бода и сада јој преостаје борба за пласман од 17. до 20. места.

"Као што сам рекао пре турнира, за мене је разочарење што нисмо у другој рунди, иако је јасно у каквој смо групи били. Сви су свесни да смо показали нешто, али поновили смо старе бољке. Донекле смо променили ментални склоп, колико год да је разлике утакмицу мораш да играш до краја. Против Немачке нисмо се предали, момцима честитам", рекао је Перуничић после утакмице у Берлину.

Он је додао да је имао премало времена да уигра тим пред тако велико и важно такмичење, али да прихвата одговорност.

"Разлоге пораза увек тражим у себи, чињеница је да смо имали мало тренинга заједно. Мало је било времена да урадимо све што желим, иако смо играли жестоку одбрану. Резултатски је неуспех, за мене, колико год причали о времену. Играли смо против велесила, у доста сегмената били близу и мислим да ћемо бити у скорије време конкурентни свима".

Перуничић признаје да прихвата критике на његов рачун и да "стоји изнад свега што се урадило".

Наредни циљ је, како наглашава, 17. место и две победе у наредних исто толико мечева.

"Дошли смо да одиграмо колико год треба утакмица. Не волим наш менталитет да се унапред бирају ствари, све гледам другачије, а победе су императив до краја. Играчи су одлично радили, били дисциплиновани, понашали се одговорно и, упркос томе што су потрошени, "цепамо" до краја", закључио је он.

Српски рукометаши сутра играју против Бахреина од 18 сати, а у другом мечу тог дела "Президент купа" састају се Аустрија и Аргентина.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести