ПЛЕЈ–ОФ РУКОМЕТНЕ Б СУПЕРЛИГЕ: Црвенчани, ипак, четврти

ЦРВЕНКА: Пирова победа „веверица“, јер иако су реванш сусрет плеј-офа за треће место против Смедерева решили у своју корист сезону су завршили као четврти. Наиме, у првом сусрету у Смедереву домаћини су славили победу од три гола разлике, па су упркос поразу у Црвенки Смедеревци завршили на 3. позицији.
rukomet
Фото: pixabay.com

Црвенка је у сусрет ушла ослабљена, без младог репрезентативца Војина Чабрила и повређеног Алексе Томића, а да се већ у раној фази повредио и убојити Никола Егић, који се након шест-седам минута више није враћао у игру. У првом полувремену боље су се снашли гости, који су готово све време имали вођство од једног до три гола предности, да би рукометаши Црвенке тек у 26. минуту голом Рачића први пут повели (14:13), али се на одмор отишло са нерешеним резултатом 16:16.


Сутра мајсторица УбСпартак 

У финалу Б Суперлиге за мушкарце сутра се у Убу од 19.30 часова  игра одлучујућа утакмица за улазак у елитни ранг домаћег рукомета.

Финалну серију Уб је отворио победом над Спартаком (25:22), Суботичани су одговорили истом мером на свом терену (34:26), па ће се победник знати тек након трећег окршаја Убљана и Суботичана.


И почетак другог дела протекао је у знаку екипе Смедерева, која је  отишла на два гола предности (18:16), да би потом уследила серија Црвенке од 4:0 (два гола капитена Швеље и по гол Подунавца и Фејеша) и у 39. минуту „веверице“ су повеле 20:18. Имали су изабраници тренера Зорана Ловре и жељених четири гола предности (30:26) у 52. минуту, али су потом у нервозној завршници, којој су кумовали и арбитри својим чудним одлукама, ту предност испустили.

На крају, славили су победу од само два гола разлике 33:31, па су морали да се задовоље четвртим местом. За најбољег играча сусрета проглашен је најстарији у редовима Црвенке, уједно и најефикаснији играч сусрета Милош Ивић.

Ђ. Бојанић

ЦрвенкаСмедерево 33:31 (16:16)

ЦРВЕНКА: Спортска хала „Слободан Чиле Мишковић“, гледалаца: 200. Судије: Вучић и Обрадовић (Зрењанин). Искључења: Црвенка 10, Смедерево 12 минута. Седмерци: Црвенка 8 (6), Смедерево 5 (4)

ЦРВЕНКА: Подунавац 4, Машић 3, Николић, Егић, Павићевић, Фејеш 3, С. Драгић 1, Швељо 8, Крагуљ, Ми. Ивић 10 (6), Рачић 3, Ма. Ивић, Вукадиновић 1, Бошковић, З. Драгић и Нешовић.

СМЕДЕРЕВО: Мартић, Јањушшевић 2 (1), Зарин 5, Јевђеновић 9 (3), Јокић, Тодоровић, Марјановић 5, Стојковић 8, Ристић, Матковић, Мирковић 2, Станковић и Живковић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести