Победа за миран сан

Рукометна  репрезентација Србије у оквиру четвртог кола квалификација за Европско првенство у Хрватској следеће године, данас у 20 часова у Крагујевцу угошћује селекцију Румуније.
Dogovor naših reprezentativaca u finišu meča u Baja Mareu Foto: Rukometni savez Srbije
Фото: Рукометни савез Србије

У четвртак у Баја Мареу “орлови” су после праве драме  голом Петра Ненадића стигли до изузетно важне победе (23:22), која би у случају новог успеха у вечерашњем мечу отворила врата Европског првенства. Селектор Јовица Цветковић био је задовољан победом у Баја Мареу,а пред вечерашњи меч истиче:  „Очекује нас  веома тешка и неизвесна утакмица“, каже селектор Јовица Цветковић. У Баја Мареу смо одиграли сјајан меч, све што смо се договорили испоштовалои смо, очекујем да и вечерас у Крагујевцу одиграмо добру утакмицу и да славимо,  У нашем табору атмосфера је сјајна, али су “орлови опрезни, јер су се већ једном опекли и то у  мечу са Белорусијом.

„После победе над Пољском, Белорусија нас је изненадила код куће, па не смемо да размишљамо као да је све готово“, каже стрелац победоносног поготка у Баја Мареу Петар Ненадић. Данашња утакмица ће сигурно бити тежа од прве . Ипак, очекујем победу и миран наставак квалификација, јер ће нова два бода бити велики корак ка Европском првенству.

Најискуснији у редовима српског тима, Растко Стојковић, водио је велику борбу на линији шест метара са грубом румунском одбраном у првом мечу у Баја Мареу у четвртак. Српски пивотмен зарадио је и црвени картон због три искључења у 46. минуту, али то није пореметило „орлове“ на путу до победе. Члан белоруског Мешкова сматра да Румуни нису рекли последњу реч:

„Атмосфера је много боља него што је била. Једно је када идеш на јако тешко готовање, несигуран, после пораза од Белоруса. Сада је много боље. Вера је много јача у оно што можемо, самим тим и самопоуздање. Верујем да нећемо допустити пад који нам се десио у Нишу. Румуни долазе по бодове у Крагујевац. Јесмо их изненадили, али не и „убили„ са десет разлике, па да они немају чему да се надају. Сада они долазе да нас изненаде и отму два бода на гостовању. Неће нам бити лако“,  каже Стојковић. Индивидуално смо доста квалитетнији од њих. Зато нам је лакше да се прилагодимо инструкцијама од стране селектора после само два-три тренинга. То је сада питање, колико су играчи спремни да прихвате иновације у два тренинга, јер знамо сви квалитете њиховог тренера Пасквала..

 С. П.

Друга група
 

Пољска - Белорусија   (19)

Србија - Румунија       (20)
 

1. Белорусија    3      2      0      1      91:76        4

2. Румунија       3      2      0      1      76:69        4

3. Србија           3      2      0      1      87:90        4

4. Пољска         3      0      0      2      78:97        0

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести