РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ У ФИНАЛУ ПЛЕЈ-ОФА СУПЕРЛИГЕ: Пешић и Лучин водили до победе

Рукометаши Војводине савладали су Динамо са 27:25 по други пут у серији и тако оверили пласман у финале плеј-офа. У првом мечу новосадски тим славио је након седмераца са 33:32.
СРЛ
Фото: СРЛ

Уводни минути протекли су у знаку голмана Динама Милана Косановића који је везао неколико одбрана и наговестио партију сличну првој када је имао двоцифрен број интервенција.

Мучила се Воша на старту са реализацијом напада, али су пут до гола налазили са линије седам метара са које је одличан био Вукашин Воркапић. Чувар мреже гостију Фран Лучин поново је био на завидном нивоу и правио је проблем шутерима црно-жутих. Пивоти обе екипе Илија Богдановић и Лука Роган били су ефектни.

Фото: СРЛ

Након 20 минута резултат је био нерешен 7:7, и наслућивао је на нову рукометну драму. У финишу првог полувремена гости су „додали гас” и са три гола више отишли су на предах пред одлучујућих 30 минута.  

Други период је  нешто боље почела Војводина, а тренер Ројевић имао је разлога за оптимизам пошто је Вукашин Воркапић постигао први гол из контре по којој је препознатљив. Каскали су гости константно, али низу дозволили Панчевцима да направе осетнију разлику.

Разиграо се повремени репрезентативац Србије из редова Воше Јовица Николић, али ни то није помогло Новосађанима да преокрену резултат. На несрећу гостију, искусни Милан Косановић био је надахнут и спречио је неколико већ виђених голова. Пред завршних десет минута било је 21:21.

Голом Живана Пешића новосадски тим је по први пут повео након уводног минута. Када се Воша докопала вођства није било спаса са чету Драгана Марковића.

Црвено-бели су захваљујући интервенцијама Франа Лучина и искуству привели меч крају и пласирали се у финале плеј-офа Суперлиге где ће одмерити снаге са победником серије у којој се састају Металопластика и Партизан.

В. Гвозденовић


Динамо - Војводина 25:27 (13:10)

ПАНЧЕВО: Хала Стрелиште, гледалаца: 500. Судије: Антић (Београд) и Јаковљевић (Земун). Седмерци: Динамо 6 (6). Војводина 7 (7). Искључења: Динамо 8, Војводина 4 минута.

ДИНАМО: Ћировић, Игња, Дорњеи 3, Стаменковић 3, Арсић, Богдановић 4, Перовић 7 (6), В. Стаматовић, Остојић 1, Н. Стаматовић, Косановић (9 одбрана), Костадиновић, Јездимировић, Илић 2, Павловић 4, Грозданић 1.

ВОЈВОДИНА: Лучин (12 одбрана), Воркапић 7 (7), Вуковљак, Азиз, Ратковић, Трнавац, Миленковић 2, Пушица, Рађеновић, Пешић 6, Томић, Роган 4, Ђорђић 4, Голубовић, Пуховски, Николић 4.


EUR/RSD 117.1309
Најновије вести