ПОПУНА СЛ: Рукометаши Црвенке увелико се спремају за бараж

Рукометаши Црвенке покушаће од 12. до 20. септембра, кроз баражне утакмице, да се после осам година врате у Суперлигу Србије.
 Rukometaši Crvenke Foto: SC Crvenka
Фото: Рукометаши Црвенке Фото: СЦ Црвенка

На том путу имаће две препреке, Југовић из Каћа у гостима и Мораву из Велике Плане на свом терену. Црвенчани су поносни на рукомет, спорт број један у најслађем селу у Србији, клуб дуге и богате традиције.

Ниједног тренутка код управе Црвенчана није постојала дилема да ли да се пријаве за бараж, што је потврдио и директор веверица Владан Рачић.

- Најпре да нагласим да ми је драго да се коначно игра рукомет. Да немамо амбицију да се вратимо у Суперлигу не бисмо се ни пријавljивали за бараж. На то су нас “натерали” добри резултати  Б Суперлиги, где смо пре ванредне ситуације били трећи са утакмицом маnjе. Општина нам је изашла у сусрет и обезбедила новац који је био потребан за гаранцију да ћемо учествовати у доиграваnjу за највиши ранг. Указала нам се шанса да кроз две утакмице остваримо наш најлепши сан и што би је пропустили. Немамо претераних амбиција и императива мораnjа, што ће нам омогућити да будемо релаксанији у баражним утакмицама. Ако бисмо успели у нашим намерама поново бисмо вратили имиy у нашој средини и били најбоljи клуб у кулској општини. Поново би нам долазиле најбоljе екипе у држави попут Војводине, Партизана, Металопластике Звезде... Опет би се пробудила учмалост - сматра директор Рачић.


Састав

За екипу Црвенке у наступајућем баражу наступиће следећи играчи - лева крила: Милан Бошковић и Александар Швеljо, леви бекови: Милош Николић, Огnjен Радоnjић и Војин Чабрило, средnjи бекови: Веljко Чабрило и Марко Савић, десни бекови: Милош Ивић и Лео Фејес, десна крила: Александар Вукчевић, Алекса Костелник, пивоти: Душан Вукадиновић, Бранко Предовић, Драгиша Рачић и Михајло Дубајић, голмани: Немаnjа Рачић, Немаnjа Каравезић, Лазар Томић и Лука Павићевић. Стручни штаб: Владимир Зејак и Давор Ристовски.


У предстојеће две утакмице Црвенчани ће се ослаnjати на играче који су играли и претходне сезоне.

- То су играчи из наше школе рукомета, једноставно смо хтели да деци дамо шансу да одиграју две утакмице, које ће да им много значе у njиховом напредоваnjу. Ми имамо дугу традицију у највишем рангу, у којем смо били од 1965. године, рукомет је код нас најпопуларнији. Имамо солидну младу екипу, која годинама игра заједно. Не планирамо сада нека појачаnjа, осим једног евентуално два, јер желимо да играмо са нашим играчима. Ова екипа је два пута била међу четири најбоljе у кадетској конкуренцији у Србији.

Воljом жреба Црвенка прву утакмицу (12. септембра) игра у Каћу против Југовића, а четири дана касније дочекује Мораву.

- По мени је Југовић фаворит за то једно место и драго ми је што се у Каћу поново пробудила жеljа, јер и они као и ми имамо дугу традицију, ради се о клубу који је колевка рукомета, велики број репрезентативаца је изашао из njихових редова. Имам леп осећај када се Каћ буди. Ја волим наш спорт и таква средина треба српском рукомету. Драго ми је да се njихова управа снашла за новац, довели су озбиljне играче попут Потпаре, Илића, Шаина, Витаса... Надам се да ће доћи и то време када ћемо и ми моћи да доведемо играче у нашу средину.


Љубав главни мотив и покретач

Финансијска ситуација у Црвенки није бајна скоро деценију.

- Имамо срећу у несрећи да у нашем клубу играју све Црвенчани, који играју из ljубави. Трудимо се да из наше чувене школе црпимо играче. Ми од деце не узимамо чланарину, већ од njих правимо добре играче и ljуде. То нам је водиljа. У овом тешком тренутку, после приватизације и 2000. године, немамо стабилног спонзора и боримо се да не угасимо клуб. Јако је тешко поготово током ове ситуације са коронавирусом. Међутим, ми смо на то навикли, пошто веч 10-ак година водимо борбу са очуваnjем клуба. Имамо своју халу, тренере који раде с децом из ljубави. Управо то нам је главни мотив и покретач. Наша сатисфакција је када изнедримо играча и он оде у боljи клуб. На пример, сада је Предовић отишао у Гореnjе на пробу. Поред тога, имамо добру сарадnjу са Графичарем из Бездана чији играчи се кале код нас, а та традиција постоји још од Холперта, Сунајка, браће Чутура... - истакао је Рачић.


И поред свега тога, каже Рачић, у баражу ником не даје велику улогу фаворита.

- У две утакмице може свашта да се деси, на пример голман забрани, неко има лош дан... То је отворена игра. Мораву никада не бих отписао, као ни нас, јер су то екипе које годинама играју заједно, па предност домаћег терена иако нема публике. Да је дозвоljена публика те утакмице би били прави дербији, празник рукомета. Ником неће да буде лако, сви смо у равноправном положају. У Б Суперлиги ми смо у Црвенки победили Југовић пет голова разлике и победили Мораву у Великој плани једним голом разлике. Ми се нећемо предати, борићемо се иако је Југовић довео пет-шест појачаnjа.

Ј. Галић

 

 

 

 

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести