ПРОДАНОВИЋ ОДГОВОРИО ВИШЕКРУНИ Реизбор или "милионски одступ"

Генерални секретар Рукометног савеза Војводине Рајко Продановић саопштењем указује на то да се његово претходник Слободан Вишекруна у обраћању јавности није бавио демантом чињеница које је он изнео, већ је прозвао садашње руководство.
2
Фото: Приватна архива

Продановићево саопштење преносимо у целости:

„Није ми намера да се бавим ликом и делом Слободана Вишекруне, али истине ради, рукометну јавност желим да обавестим да се дотични у свом ‘деманту’ под претенциозним насловом ‘Неспособност у РСВ крију прозивком претходног руководства’, служи неистинама, манипулацијама и заменом теза. Слободан Вишекруна није дао одговор на основна питања, да ли је наплаћивао путне трошкове на релацији Бачка Паланка – Нови Сад, као и све друге трошкове од Бачке Паланке и том приликом из буџета РСВ наплатио око три милиона динара. Колико је морално да човек наплаћује путне трошкове, а да му истовремено ти трошкови не припадају чиме отежава ионако тешку финансијску ситуацију у РСВ, као и рукомету уопште. У одговору који је дао, ниједном речју није демантовао и оспорио ову чињеницу.

“Што се тиче његовог радног односа, у деманту наводи да је морао да направи такав уговор по коме ће му се у случају да не буде реизабран за генералног секретара исплатити накнада у висини шест месечних зарада, као и уколико му престане радни однос, такође исплатити накнада у висини од шест месечних зарада. Као неко ко је ту у служби рукомета и коме је рукомет изнад свих личних интереса, Вишекруна је морао заштиту од престанка радног односа да тражи од претходног послодавца, односно да се по престанку мандата и уколико не буде реизабран на место генералног секретара, врати на претходно радно место, а све у складу са Законом о раду.

“Неморално је да није искористио могућност да свој радни статус, после истека мандата, реши у претходној организацији, него да оптерети буџет савеза за око два милиона динара. Поставља се питање колико би РСВ имао запослених да су сви генерални секретари закључивали уговор о раду као Слободан Вишекруна, и да ли је РСВ дужан да решава њихову егзистенцију након истека мандата. Неко ко на првом месту гледа интерес рукомета и коме је рукомет изнад свега, не користи прилику да закључи један овако штетан уговор по РСВ.

“На све неистине из Вишекруниног ‘деманта’ се нећу освртати и одговарати, и овим ћу завршити било какву даљу конверзацију са дотичним. На крају бих само искористио прилику да се у своје лично име, као и верујем у име свих мојих бивших репрезентативних саиграча, ‘захвалим’ Слободану Вишекруни што нам је омогућио да освојимо сребрну европску медаљу.

“Рајко Продановић је цео свој живот посветио рукомету и увек ће бити ту само за интерес рукомета, како пре доласка на место генералног секретара РСВ, тако и после”, стоји у саопштењу које је потписао Рајко Продановић.

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести