Србија вечерас против Алжира на СП у рукомету

Мушка рукометна репрезентација Србије данас игра прву утакмицу на 28. Светском првенству које је на програму од 11. до 29. јануара у Пољској и Шведској. “Орлови” ће вечерас од 20.30 сати у Катовицама у дворани Сподек изаћи на мегдан Алжирцима.
с
Фото: Рукометни савез Србије

Селектор Србије Тони Ђерона рекао је да једва чека почетак шампионата и сва узбуђења која носе велика такмичења.

- Драго ми је што првентсво почело и спреман сам за све изазове који суп ред нама. Играчи су расположени, друже се и што је најважније здрави су. Наш медицински тим је успео да опорави све оне који су били повређени. Сви су били под оптерећењем и уморни су стигли у Стару Пазову, али драго ми је да смо сада сви спремни ин а окупу ид а са нестрпљењем чекамо прве окршаје – рекао је Ђерона.

Када је реч о дуелу са Алжиром Ђерона је рекао да очекује веома тешку утакмицу.

- Алжирце познајем јако добро јер сам као селектор Тунисаа неколико пута водио утакм ицу против њих. Очекује нас потпуно другачији меч у односу на оно што смо играли против Шведске у припремном периоду и зато морамо да будемо опрезан. На последњем тренингу смо се бавили неким финесама у нашој игри и финалној припреми тактике пред данашњи меч. Ниједна утакмица на Светском првентсву није лака, али верујем да можемо до два бода - јасан је шеф струке српског тима.

Чувар мреже националног тима Владимир Цупара има искуства играња на великим такмичењима, али је сагласан са селектором да се у меч са Алжиром мора ући опрезно.

- Алжир има добре играче и сигурно је да имају велике амбиције на овом шампионату. Што се нас тиче битно је да победимо, а то ћемо остварити ако будемо играли онако како знамо без много размишљања о резултату и разлици. Искрено, очекивања су ми увек велика, али се трудим да их контролишем. Верујем у ове момке и надам се да можемо да направимо добар резултат – истакао је Цупара.

Леви бек Србије Марко Милосављевић рекао је да је атмосфера у тиму сјајна.

- Тимски дух у нашој репрезентацији је стварни невероватан и тешко може да се пореди са било чим. Све старије играче доживљавам као старију браћу. Поштујем их све, док посебно уживам у хумору Милоша Орбовића, што може да потврди и већина мојих саиграча. Сви смо расположен и верујем да ћемо ову енергију пренети ин а терен рекао је Милосавњевић.

В. Г.

Данашњи програм

Група Е

Немачка – Катар (18)

Србија – Алжир (20.30)

Група Ф

Аргентина – Холандија (18)

Норвешка – Македонија (20.30)

Група Г

Мароко – САД (18)

Хрватска – Египат (20.30)

Група Х

Бахреин – Тунис (18)

Данска – Белгија (20.30)

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести