Српкиње у Ква­ли­фи­ка­ци­ја­ма за ЕП до­че­кују Ма­ке­дон­ке

Жен­ска ру­ко­мет­на ре­пре­зен­та­ци­ја Ср­би­је већ је обез­бе­ди­ла ме­сто на Европ­ском пр­вен­ству у Фран­цу­ској (29. но­вем­бар – 16. де­цем­бар) а пре­о­ста­ло је да у недељу од­и­гра и по­след­њи меч ква­ли­фи­ка­ци­ја про­тив Ма­ке­до­ни­је.
cvijic obradovic, rss
Фото: Цвијић и Обрадовић на мечу са Црногоркама, фото: РСС

Иза­бра­ни­це Љу­бо­ми­ра Об­ра­до­ви­ћа уго­сти­ће  у Ни­шу од 18 ча­со­ва Ма­ке­дон­ке, ко­је су оста­ле без шан­се за пла­сман на ЕП. Име по­бед­ни­ка не би тре­ба­ло да се до­ве­де у пи­та­ње, јер су на­ше де­вој­ке фа­во­рит­ки­ње. Три­јум­фом би Ср­би­ја ове­ри­ла пр­во ме­сто у гру­пи, што зна­чи и бо­љу по­зи­ци­ју пред жреб, ко­ји ће се одр­жа­ти 12. ју­на у Па­ри­зу.

– Че­ка нас те­шка утак­ми­ца, без об­зи­ра што су Ма­ке­дон­ке из­гу­би­ле од Швед­ске 12 го­ло­ва раз­ли­ке. Има­ле смо те­жак и зах­те­ван пут на Фар­ска Остр­ва, па нам је би­ло по­треб­но не­ко вре­ме да се сре­ди­мо пред овај дуел. Ма­ке­дон­ке  су рас­те­ре­ће­не, од­мор­ни­је и спрем­не да ква­ли­фи­ка­ци­је за­вр­ше из­не­на­ђе­њем. На­дам се да ће пу­бли­ка до­ћи да нас по­др­жи и да ће­мо за­јед­но про­сла­ви­ти пр­во ме­сто у гру­пи, ис­пред Швед­ске, че­твр­те ре­пре­зен­та­ци­је на све­ту – ре­кла је пи­вот­мен на­шег др­жав­ног ти­ма, Дра­га­на Цви­јић.

У про­шлом ко­лу на­ше ру­ко­ме­та­ши­це го­сто­ва­ле су Фар­ских Остр­ви­ма, ка­да су убе­дљи­во сла­ви­ле и том по­бе­дом укло­ни­ле сва­ку ди­ле­му у ве­зи са од­ла­ском на Пр­вен­ство Евро­пе.

К.Б.

Гру­па 3

Ср­би­ја – Ма­ке­до­ни­ја (недеља, 18)

Швед­ска – Фар­ска Остр­ва 32:13

1. Швед­ска

6

5

0

1

189:134

10

2. Ср­би­ја

5

4

0

1

162:118

8

3. Ма­ке­до­ни­ја

5

2

0

3

123:142

4

4. Фар­ска О.

6

0

0

6

104:185

0

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести