СИМ одржане у Кикинди: Порука подршке за српске фудбалере

КИКИНДА: Спортске игре младих (СИМ) одржане су данас у Кикинди уз учешће неколико хиљада малишана на отвореном терену СЦ "Језеро".
1
Фото: Tanjug

Посебна порука подршке заједничким поздравом "Волим Србију" послата је фудбалској репрезентацији, која је започела припреме за Мундијал у Русији.

У званичном делу учеснике су поздравили заменица гардоначелника Босиљка Срдић, председница СИМ Србије Ивана Јовановић, начелник школске управе Северно банатског округа Снежана Олушки Влашић, председница градског савеза за школски спорт Светлана Мирчић Вукобрат и главни координатор СИМ за Кикинду Јелена Крвопић.

Бакљу пријатељства носила је најмлађа учесница Дуња Цхирић, а у име такмичара заклетву пријатељства положио је Вања Радулашки.

"Спортске игре младих су постале саставни део манифестација које организујемо у нашем лепом граду. Поздрављам то што ради председница Јовановић, има пуно енергије и све ради због деце Србије. Велика нам је част што је Кикинда постала део породице Спортских игара младих, која је највећа манифестација аматерског спорта у Европи. Морам да поздравим и све наше ђаке, који су се у великом броју окупили на отварању Игара, да се друже и такмиче", истакла је Срдић.

На Играма су се у ревијалном делу такмичили и представници миграната, деца из Сирије и Авганистана, који се тренутно налазе у овом граду.

Ревијалну фудбалску утакмицу одиграли су малишшни из Кикинде против вршњака из Темишвара, а Игре је посетио и министар саветник у амбасади Румуније у Републици Србији Стефан Имре.

Најбољи из Кикинде такође обезбеђују пласман на државно финале Игара, које ће се одржати у Београду од 23. до 29. јула.

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести