ЂОКОВИЋ НЕГОДУЈЕ Ово је недопустиво!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић наставља да се кроз свој ПТПА бори за права играча.Током свог последњег обраћања, испред ове независне асоцијације тенисера, бавио се питањем тениса и кладионица као спонзора.
djokovic
Фото: Youtube Printscreen

"Због интегритета спорта нама играчима није дозвољено да на одећи рекламирамо кладионице док играмо на терену и ми не добијамо праведни део. Када кажем поштено, мислим на 50-50 са турнирима којима је дозвољено да као главне спонзоре имају кладионице", рекао је Ђоковић и додао:

"Дакле, то је најједноставније и за мене је потпуно прихватљиво. Лично, вероватно не бих имао кладионицу као спонзора, али знам да 95 одсто играча би. Ја бих то подржао, али ако то није дозвољено, онда заслужујемо да имамо 50 одсто удела који турнир добије од ових спонзорских уговора са кладионицама".

Новак сматра да у овој области играчи немају никакве бенефите.

"Милијарде и милијарде долара се обрћу на недељном нивоу са тениских турнира на различитим нивоима. Играчи су у непривилегованој позицији. Осећам да о овоме морамо да више да разговарамо. Морамо да подигнемо свест играча о овом питању. У конкретно овој области играчи немају никакву корист, док остатак тениског екосистема очигледно профитира и једноставно не можемо да дозволимо да се ово више дешава. Ово је веома значајна ствар и део новца којег играчи морају да се докопају", казао је Новак.

Новак је додао и да, кад год би се у АТП-у разговарало о овом питању, оно што би обично испливало на површину јесте интегритет, односно борба да се играчи не компромитују, не кладе или не варају на нек и други начин.

(Б92)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести