Гaрдијан: "No-vaxx" Ђоковић и опасан поглед на свет

ЛОНДОН: Британски лист Гардијан поново се осврнуо на изјаву најбољег тенисера света Новака Ђоковића о вакцини против корона вируса.
djokovic, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez)

У колумни новинара Туманија Карајола, под насловом "No-vaxx Ђоковић: Зашто његов духовни поглед на свет може имати опасну страну", подсећа се на Ђоковићев разговор са Ендијем Маријем у ком је говорио о својим дневним рутинама, дан пре изјаве о вакцини са српским спортистима.

Гардијан у први план ставља Ђоковићеву безглутенску дијету, која му је помогла да постане бољи тенисер, као и утицај тренера Пепеа Имаза, који је користио "необичне" методе и готово говорио о спиритуалним стварима.

"Оцигледно је да је то успело у Ђоковићевом случају. Он је први тенисер света, има 21 меч без пораза, а јури Надала (19) и Федерера (20) по броју гренд слем титула. Он их има 17. Вероватно ће и успети у томе, али његова духовност треба да остане лична - све док није штетна", пише Гардијан.

Уз подсећање на разговор са српским спортистима, у ком је Ђоковић рекао да је против тога да вакцина буде обавезна, новинар Карајол наводи да је између "проналаска утехе у духовности" и потенцијалног "пројектовања опасних наратива" такна линија.

Новинар Гардијана додаје и да је Ђоковићева супруга Јелена ширила вирални видео о 5Г мрежи".

"Пандемија корона вируса показала је колико личне одлуке универзално многу да утичу на много људи. Ђоковић је један од најпознатијих људи у Србији, а супротстављање вакцинацији носи велику опасност", наводи се уз посећање да српски тенисер идеолошки био против операције лакта, због цега се растао са тренером Андреом Агасијем.

"Званична медицина је разлог зашто је бол нестала. Пет месеци касније је подигао Вимблдон, а већ у новембру је био први рекет света. На крају, реалност је победила", закљуцује Гардијан.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести