Кецмановић против Тиена у Њујорку, Ђере са Рубљовим

ЊУЈОРК: Србин Миомир Кецмановић играће против америчког тенисера Лернера Тиена у првом колу последњег гренд слем турнира сезоне, Ју-Ес опена, одлучено је вечерас жребом у Њујорку.
Ju Es open
Фото: Youtube Printscreen

Кецмановић је постављен за 32. носиоца, док је Тиен 1029. на АТП листи. Американац је добио специјалну позивницу за учешће на турниру у Њујорку. Србин ће ако победи у другом колу играти са победником дуела Таро Данијел (Јапан) - Ришар Гаске (Француска). Кецмановић би у трећем колу могао да се састане са Шпанцем Рафаелом Надалом.

Филип Крајиновић ће се у првом колу састати са Аустралијанцем Алексом де Минором. Ривал Ласла Ђереа биће руски тенисер Андреј Рубљов. Душан Лајовић ће играти са америчким тенисером Џенсоном Бруксбијем, који је 43. на АТП листи.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић саопштио је раније данас да неће играти у Њујорку, пошто невакцинисани странци не могу да уђу на територију САД.

Титулу у Њујорку брани Рус Данил Медведев, који ће се на старту турнира састати са домаћим тенисером Стефаном Козловим. Надал ће у првом колу са Ринкијем Хиђикатом из Аустралије.

Медведев би у пројектованом четвртфиналу могао да игра против Канађанина Алекса Ожеа-Алијасима, Норвежанин Каспер Руд против Грка Стефаноса Циципаса, Шпанац Карлос Алкараз са Хубертом Хуркачом, а Надал против Британца Камерона Норија.

Ју-Ес опен биће одигран од 29. августа до 11. септембра. Наградни фонд турнира у Њујорку износи више од 60 милиона долара.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести