Надал испао, Федерер прошао у четвртфинале Роџерс купа у Монтреалу

У осмини финала Роџерс купа у Монтреалу догодила се прва сензацја, пошто је први носилац Рафаел Надал елиминисан. После трисата игре и преокрета савладао га је Дениса Шаповалов са 3:6, 6:4, 7:6(4).
nadal, epa
Фото: Rafael Nadal, foto: EPA (ANDRE PICHETTE)

Шпанац је овим поразом пропустио прилику да се врати на прво место АТП листе после више од три године, за шта му је било потребно да се пласира барем у полуфинале.

Осамнаестогодишњи Канађанин рођен у Тел Авиву одиграо је меч каријере, само дан пошто је елиминисао Аргентинца Хуана Мартина дел Потра, поставши уједно најмлађи играч који је стигао до четвртине финала турнира из Мастерс хиљаду серије. Канађанина у борби за полуфинале чека окршај са Адријаном Манарином из Француске, који је у два сета био бољи од Јужнокорејца Хјеона Чунга (6:3, 6:3).

За разлику од Надала Роџер Федерер је успео да преживи осмину финала. Наиме, трећи тенисер света у тешком мечу је савладао Давида Ферера са 4:6, 6:4, 6:2 и пласира се у четвртфинале. Тако Ферер није успео да прекине низ од 16 победа које је Федерер забележио у дуелима са њим, одузео му је први сет, али није стигао до првог тријумфа.

Чак 47 неизнуђених грешака је направио Федерер у целом мечу, али је упркос томе успео да тријумфује и обезбеди дуел против Роберта Баутиста-Агута, који је савладао Гаела Монфиса, такође у три сета.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести