AO: Победа Ђоковића против Штруфа

МЕЛБУРН: Српски тенисер Новак Ђоковић успешно је почео одбрану титуле на Аустралијан опену, пошто је данас у првом колу победио Немца Јана Ленарда Штруфа са 3:1 7:6 (7-5), 6:2, 2:6, 6:1 у сетовима.
Pobeda Đokovića protiv Štrufa na startu AO  Foto: AP Photo/Lee Jin-man
Фото: Победа Ђоковића против Штруфа на старту АО Фото: AP Photo/Lee Jin-man

Седмоструки шампион Мелбурна после борбе у четири сета и два сата и 19 минута игре, изборио је другу рунду, где ће му наредни ривал бити бољи из дуела Тацума Ито-Прајнеш Гунесваран.Ђоковић је у првом сету дошао до брејка у шетом гему, али се Штруф није предавао.

Спасао је Немач сет лопту, вратио је брејк, па је први сет решен тек у тај-брејку, који је припао другом тенисеру света.У другом сету српски тенисер није имао проблема, јер је на старту одмах одузео сервис ривалу.

Још један брејк до краја другог сета био је довољан да Ђоковић поведе са 2:0.Трећи сет обележила је велика борба, а први до брејка је стигао Немач.

Искористио је несигурну игру браниоца титуле, који је одиграо лош гем у којем је имао чак три дупле сервис грешке, од тога једну на сет лопту Немца, којом је смањио на 2.1 у сетовима.Ђоковић је четвртом сету заиграо одлучније и одмах је одузео сет противнику, што је до краја сета урадио још два пута и то му је обезбедило пласман у наредну рунду.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести