РАЧУНИЦА ЈЕ ЈАСНА, АЛИ КАРЛИТУ ТО НИЈЕ ДОВОЉНО Алкараз: "Новак Ђоковић је по бројкама најбољи свих времена, али..."

Карлос Алкараз је завршио учешће на АТП турниру у Рију, где је био приморан да преда меч Тијагу Монтеиру после само два гема, након што се повредио у другом поену меча.
q
Фото: Tanjug (AP Photo/Natacha Pisarenko)

Пре меча Алкараз је дао интервју за Марку, где се дотакао сезоне, али се дотакао и највећих конкурената, Новака Ђоковића и Јаника Синера.

Алкараз истиче да је Ђоковић најбољи свих времена по бројкама и сагласан је са Рафаелом Надалом, који је недавно дао такву изјаву у једном интервјуу.

- Свако има своје виђење ствари. За неке је Ђоковић најбољи, за друге Рафа, за треће Федерер. Рафа је рекао да је Ђоковић најбољи по бројкама, тако и ја мислим. По бројкама, Ђоковић је најбољи у историји, у то нема сумње. Верујем да је прича о томе ко је најбољи нешто што превазилази бројке. Сва тројица су ту и за мене су сва тројица великани - рекао је Алкараз, који је истакао и да се нада да ће достићи и он бројку од 24 Гренд слем титуле.

- Имати 24 Гренд слем титуле је превелико очекивање. То је нешто што тражим, ко не би желео то, чак и више, али то је превелико размишљање - истакао је Алкараз, који је открио и да је плакао после меча са Ђоковићем.

Фото: Tanjug (AP Photo/Natacha Pisarenko)

"Било је мечева и пораза који су ме погодили, попут оних од Зверева и Ђоковића на АТП финалу, од Ђарија у Буенос Ајресу", казао је Алкарас, па открио после ког пораза је заплакао:

- Нисам сигуран, али рекао бих да је то било после пораза од Ђоковића у полуфиналу Торина - открио је Алкараз.

- Мислим да нисам далеко, али морам још да радим како бих достигао ниво који сам показао у више наврата, како у тенису, тако и у самопоуздању, знању да се снађем у одређеним ситуацијама - рекао је Алкараз који би требало да одигра против Рафаела Надала егзибицију у Лас Вегасу 3. марта, уколико обојица буду здрави.

- Наравно да бих волео, где год. Волео бих да се опет суочим с њим, да се такмичим против њега, још једном или двапут - закључио је Алкараз.

(Telegraf.rs)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести