Ватерполисти Бечеја повезали две победе

Ма колико то неки желели да оповргну, Бечеј је, ипак, град ватерпола.
vaterpolo FF--4871
Фото: Дневник (Ф. Бакић), илустрација

Бечеј - ТЕНТ  9:7 (2:2, 2:2, 5:1, 0:2)

БЕЧЕЈ: ОСЦ „Ђорђе Предин Баџа“. Гледалаца: 400. Судије: Павле Киш и Вукашин Нишавић (обојица из Новог Сада). Играч више: Бечеј 13 (5), ТЕНТ 6(2).

БЕЧЕЈ: Гудвин (6 одбрана), Цветић 2, Чавић 4, Наћук, Катић, Месарош, Давидов, Афанасијев, Вучковић 1, Томићевић 2, Јовић, Крстоношић, Коратица, Велимиров,

ТЕНТ: Радосављевић (9 одбрана), Јевтић 1, Миодраговић, Син. Николић 2, Чубрић 2, Илић, Марковић, Ст. Николић, Јегоровић 1, Ђуровић, Церовић, Станишић 1, Видаковић, Саито.

Требала је једна победа против екипе из горњег дома прволигашког А каравана, београдског ТАШ-а, па да на следећој против обреновачког ТЕНТ-а са дна табеле трибине буду попуњене у импозантном броју.

То као да је уплашило младиће са Тисе, па су искуснији Обреновчани боље отворили утакмицу и повели са 2:0. На први одмор се, ипак, отишло са 2:2, јер су Чавић и Томићевић смогли снаге да анулирају предност гостију. Исти резултат је био и у другој четвртини, а куриозитет је да су били и исти стрелци за Бечејце.

Трећи период је био пресудан по коначан резултат, јер су га домаћи ватерполисти решили своју корист резултатом 5:1, а кључни играчи су били Александар Чавић и Владимир Цветић са по два постигнута гола. И уместо да грогираног ривала потопе, у последњој четвртини су им дозволили да се оправе и озбиљно припрете. Међутим, изузев смањења разултата на коначних 9:7, Обреновчани нису имали снаге за нешто више.

-Упозоравао сам играче да ће утакмица против Обреновчана бити тешка, јер сам знао да су они једна од најквалитетнијих екипа у лиги. Њихов проблем је што дуго нису имали базен, што су се пред нашу утакмицу разишли са тренером, али имају пар врло квалитетних појединаца у познијим годинама и ако им се дозволи да се размахну заиста су опасни. А ми смо им то дозволили и зато је резултат такав, какав је-  појаснио је разлог што се до победе дошло теже од очекиваног тренер Горан Крстоношић.     

В. Јанков

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести