Додик: Наше политичке акције не угрожавају безбедност

БАЊАЛУКА: Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да политичке акције Републике Српске не угрожавају безбедност на било који начин, јер су оне мотивисане искључиво применом Устава БиХ.
dodik
Фото: TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC / an

Сукоба нема и неће их бити, поручио је Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци, преноси РТРС.

Додик је рекао да су те акције легитимне, као и да нема ништа спорно у усвајању Закона о лековима и медицинским средствима Републике Српске.

Подсетио је да је Република Српска имала своју Агенцију за лекове, као и да пренос надлежености, који се десио раније, није дао резултате.

Он је рекао да ће до половине идуће седмице Српска имати сву документацију у вези са враћањем надлежности.

Легитимна је акција Републике Српске да врати своје надлежности. До 28. имаћемо припремљену документацију и заказати седницу Народне скупштине Републике Српске, истакао је Додик.

Он је навео да је Високи судски и тужилачки савет БиХ данас, без иједног српског гласа, сменио главног тужиоца БиХ Гордану Тадић.

Сменили су главног тужиоца са шест гласова Бошњака и све је урађено по наредби СДА. Они "држе" и Обавештајно сигурносну агенцију, а следећи циљ је Централна изборна комисија и то им је паклени план да БиХ устроје по својим жељама. Свако коме је стало до дејтонске БиХ мора ово да примети, рекао је Додик и додао да представници Бошњака нису спремни на договор.

EUR/RSD 117.5857
Најновије вести