Хрвати уводе обавезни војни рок по швајцарском моделу?

ЗАГРЕБ: Начелник Уреда за управљање хитним ситуацијама Павле Калинић изјавио је данас да ће тражити од државе да врати обавезно служење војног рока по швајцарском моделу.
hrvatska zastava
Фото: pixabay.com, ilustracija
"Тражимо да се уведе обвезни војни рок и не видим коме је било у интересу да се то укине", рекао је Калинић новинарима након што је са министром Предрагом Штромаром обишао статичаре који још увек раде на проценама штете у Граду Загребу након земљотреса.
 
Калинић је за спорност у обнови Загреба након земљотреса оптужио министарства и "недовршени" Закон о цивилној заштити, а као додатни проблем је истакао године старости припадника Цивилне заштите.
 
"Даље ћемо покушавати да проширимо Цивилну заштиту и инсистираћемо и даље на увођењу обавезног војног рока, јер је ово показало да су нам кључни клинци од 18 до 30 година. Војни рок на четири месеца, по швајцарском моделу, исто за жене и мушкарце", казао је Калинић.
 
Калинић је рекао да су Хрвати нација са мало људи и де је обавезни рок једино решење да у кризним ситуацијама може адекватно да се реагује.
EUR/RSD 117.3529
Најновије вести