Хрватска: Још три прекршајне пријаве због веђања Срба

ЗАГРЕБ: Полицијска управа (ПУ) шибенско-книнска поднела је још три прекршајне пријаве због инцидента у Ђеврскама када су на националној основи вређани власник и гости тамошњег кафића српске националности, изјавио је главни директор полиције Никола Милина. 
policija1
Фото: pixabay.com

Он је рекао да је подигнута и казнена пријава због претње, која се у истом месту догодила месец дана раније, преноси Хина. 

"На основу пријаве власника, поднесене су још три прекршајне пријаве, а за сада је због тог догађаја полиција поднела укупно пет прекршајних пријава", изјавио је Милина. 

Додао је како су сви прекршаји повезани с вређањем на националној основи.

Милина је казао да је након разговора с власником угоститељског објекта, полиција накнадно казнено пријавила једну особу због претње повезане с мржњом на националној основи из јула ове године. 

Потврдио је и да се интензивно ради на проналаску нападача који су у Уздољу, у општини Бискупија, истога дана физички напали и повредили госте кафића српске националности који су гледали утакмицу београдске Црвене звезде и швајцарског Јанг бојса. 

Казао је да полиција не повезује починитеље ова два догађаја, као и да у њиховом откривању сарађују и са суседним полицијским управама. 

EUR/RSD 117.5559
Најновије вести