Порторико: Почиње евакуација 70.000 људи

САН ХУАН:Због оштећења на брани на језеру Гуахатака, насталог услед удара урагана Марија, власти Порторика су покренуле евакуацију око 70.000 житеља острва који живе низводно од језера Гуахатака.
Portoriko, evakuacija ljudi zbog oštećenja brane Foto: AP Photo/Carlos Giusti
Фото: AP Photo/Carlos Giusti

"Ово је екстремно опасна ситуација", саопштила је Национална метеоролошка служба САД, нагласивши да се сви становници који се налазе низводно од језера морају евакуисати, јер су им животи у опасности, преноси АП.

Инспектор је пронашао пукотину на брани, за коју су званичници закључили да би могла бити почетак катастрофалног рушења бране, саопштио је метеоролог Националне метеоролошке службе САД, Ентони Рејнес.

"Нема знакова колико дуго или како ће се ово одвијати. Ово је страшна, страшна ситуација. Покушавају (власти) да мобилизују све ресурсе, али није лако. Не знамо колико ће бити потребно да брана у потпуности пукне", рекао је Рејнес.

Портпарол владе карлос Бермудес саопштио је да званичници немају комуникацију са 40 од 78 окрука Порторика, чак ни два дана након што је ураган Марија опустошио острво.

Званичници су саопштили да је уништено 1.360 од 1.600 репетитора, а да је 85 одсто каблова за интернет и телефонију срушено. Званичници се плаше да је ситуација гора него што тренутно знају.

EUR/RSD 117.6067
Најновије вести