Путин: Напади на Северни ток 2 и геополитички пројекат Запада

МОСКВА: Руски председник Владимир Путин изјавио је данас да напади на гасовод Северни ток 2 представљају покушај да се Русија присили да плати за геополитички пројекат Запада у Украјини.
putin
Фото: Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

"Зашто се све врти око Северног тока 2? Они желе да доведу Русију до тога да плати за њихов геополитички пројекат у Украјини", рекао је Путин на видео-састанку са лидерима посланичких група у Државној думи.

Према његовим речима, све то је "прилично примитивно", пренео је Тас.

"Ми то одавно схватамо. Такав је свет у коме живимо", рекао је Путин.
 

Путин: Нећемо заборавити мрачне стране историје

МОСКВА: Русија је спремна на заједничке напоре са свим народима Европе, али неће заборавити мрачне стране историје, укључујући оне које су повезане са геноцидом над совјетским народом током Другог светског рата, рекао је данас председник Русије Владимир Путин током састанка са лидерима државне Думе.

"Ми, наравно, морамо ићи напред, размишљати о будућности, помагати једни другима, укључујући све европске народе, упркос компликацијама и политичким раскрсницама данашњице, а прошлост нас не треба вући назад", оценио је Путин, а пренео ТАС С.

Једна од ствари коју не можемо да заборавимо је геноцид над совјетским цивилима током Другог светског рата, додао је Путин.

"Данас, обраћамо пажњу на злочине почињене против цивила током рата. То је био геноцид и то је врло очигледно и мислим да радимо добре ствари (тиме што истражујемо ове чињенице, прим. аут. ТАС С), изјавио је Путин.

EUR/RSD 117.5737
Најновије вести