бела књига

Економија / Наслови Бела књига 2020: Развој српске економије стоји на шест стубова
НОВИ САД: Савет страних инвеститора (ФИЦ) у новом издању „Беле књиге 2020” истиче да се развој српске економије базира на шест стубова, а то су транспорт, енергетика, телекомуникације, дигитализација и електронско пословање, некретнине и изградња, радна снага и људски капитал.
Економија / Наслови Михајловић: Инсистираћу на структурним и на променама челних људи у Србијагасу
БЕОГРАД: Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић изјавила је данас да ће у наредном периоду инсистирати на структурним променама у предузећима у гасном сектору, а да ће на Влади Србије бити да донесе одлуку о избору нових директора.
Политика Фабрици: Ускоро додатне мере подршке Србији и региону
БЕОГРАД: Опоравак привреде ЕУ имаће позитиван ефекат на цео регион, а ЕУ ће до лета осмислити економске мере подршке како Србији, тако и целом региону, рекао је данас шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици.
Политика Михајловић: Сви помаци Србије нису видљиви у Белој књизи
БЕОГРАД: Много тога што је Србија већ урадила не види се у “Белој књизи”, изјавила је данас потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и нагласила да сви знамо да се Србија мења много више и има много више помака од онога што пише у извештају.
Политика Брнабић: Задовољни смо резултатима из Беле књиге, може боље
БЕОГРАД: Премијерка Ана Брнабић изразила је данас задовољство што је Србија успела да испуни више од 40 одсто испуњених препорука из “Беле књиге”, оцењујући да је то добар резултат, али да је могло бити и боље.
Политика Фабрици: Желим да вас убедим да Србија има перспективу у ЕУ
БЕОГРАД: Србија има перспективу у ЕУ и она није променила, изјавио је данас шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици и нагласио да ће процес проширења бити један од приоритета у политици ЕУ.
Економија / Наслови Бела књига: Пословна клима у Србији боља него пре 10 година
БЕОГРАД: Савет страних инвеститора оценио је да је пословна клима у Србији данас далеко боља него пре 10 година, пише у предговору „Беле књиге“ за 2017. годину, коју потписује председница Јана Михајлова, регионална директорка компаније „Нестле Адријатик“, пише данашња „Политика“.
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести