Михајловић: Сви помаци Србије нису видљиви у Белој књизи

БЕОГРАД: Много тога што је Србија већ урадила не види се у “Белој књизи”, изјавила је данас потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и нагласила да сви знамо да се Србија мења много више и има много више помака од онога што пише у извештају.
mihajlovic, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović

На панелу одржаном на представљању “Беле књиге” Савета страних инвеститора, Михајловић је рекла да не може да каже да је задовољна и срећна као премијерка Ана Барнабић налазима из Беле књиге, и истакла да има још много тога што се не види у овогодишњем издању, будући да се Србија много мења.

“Србија иде напред, напредујемо и на Дуинг бизнис листи Светске банке, говоримо и о расту страних директних инвестиција и о расту БДП-а, о транспортном повезивању Србије, девети смо у свету по издавању грађевинских дозвола”, рекла је Михајловић.

Она се, каже, не би сагласила с уредником “Беле књиге” Мирољубом Лабусом у вези с тим шта мери Дуинг бизнис листа, а шта “Бела књига”, али додаје да је чињеница да имамо напредак и у једном и у другом случају.

Михајловић је додала да свакако још пуно посла предстоји да би се додатно унапредио пословни амбијент у Србији.

“Мислим да ми у Влади морамо да будемо јаснији и дефинисанији у погледу “Беле књиге” и али Србија јесте на добром путу и то је оно што је важно", рекла је Михајловић.

Она је захвалила компанијама, чланицама Савета страних инвеститора што запошљавају грађане Србије, готово 100.000 људи, што редовно исплаћују плате и нагласила да јје важан разговар о партнерском односу између Савета и Владе.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести