хемијско оружјe

Свет Столтенберг: Русија би могла да искористи хемијско оружје
БРИСЕЛ: Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг изјавио је да би Русија могла да искористи хемијско оружје током напада на Украјину и такав потез би био ратни злочин.
Свет Москва: Само САД располажу хемијским оружјем
САД су последња држава на свету која поседује хемијско оружје, Москва позива Вашингтон да уништи свој хемијски арсенал пре предвиђеног рока, изјавио је стални представник Русије у Организацији за забрану хемијског оружја Александар Шуљгин.
Свет Руси пронашли хемијско складиште терориста у Сирији
Руски војници пронашли су у сиријском граду Думи складиште супстанци неопходних за производњу хемијског оружја, саопштио је телевизијски канал „Звезда“.
Свет Истражитељи OPCW потврдили британски налаз у вези тровања
ЛОНДОН: Међународна Организација за забрану хемијског наоружања (OPCW) потврдила је данас налаз Велике Британије да су бивши руски шпијун Сергеј Скрипаљ и његова ћерка Јулија отровани нервним агенсом. 
Свет Међународни експерти у ВБ истражују у случају Скрипаљ
ЊУЈОРК:  Експерти међународне Организације за забрану хемијског оружја (OPCW) послати су у Велику Британију после напада на бившег руског шпијуна у енглеском граду Солсберију, а резултати анализе очекују се за око три недеље, изјавио је данас генерални директор OPCW Ахмет Узумчу.
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести