Међународни монетарни фонд

Економија / Наслови ММФ: За економски опоравак биће потребне године
Криза изазвана пандемијом коронавируса траје дуже него што се очекивало и појединим земљама биће потребне године пре него њихове економије поново почну да расту, изјавио Џефри Окамото
Економија / Наслови ММФ предвиђа још дубљи пад глобалног БДП, сада 4,9 посто
ВАШИНГТОН: Међународни монетарни фонд је упозорио данас да ће се глобална привреда суочити са дубљим падом него што се раније предвиђало и да ће се јавне финансије држава знатно погоршати услед настојања влада да сузбију негативне економске ефекте корона кризе.
Свет Посланици из света траже отпис дуга сиромашним земљама
ВАШИНГТОН: Више од 300 посланика из целог света позвало је данас Међународни монетарни фонд и Светску банку да отпишу дуг најсиромашнијим земљама као одговор на пандемију Ковид-19 и да повећају средства за спречавање глобалног економског краха.
Свет ММФ одобрио 2,77 милијарди долара зајма Египту
КАИРО: Међународни монетарни фонд (ММФ) позајмиће Египту 2,77 милијарди америчких долара хитне помоћи за решавање економских проблема изазваних пандемијом корона вируса, саопштио је Извршни одбор фонда.
Економија / Наслови ММФ: Пад БДП Србије три одсто ове године, наредне раст 7,5 одсто
ВАШИНГТОН: Међународни монетарни фонд предвиђа да ће због глобалне кризе изазване пандемијом корона вируса бруто домаћи производ Србије пасти ове године за 3,0 одсто, али да ће 2021. године остварити раст од 7,5 процената.
Економија / Наслови Џанг: Преспектива Србије добра, структурне реформе напредују
БЕОГРАД: Тао Џанг, заменик генералног директора Међународног монетарног фонда (ММФ), оценио је данас да структурне реформе у нашој земљи напредују и да Србија има добру перспективу.
Економија ММФ: Свет ће трговински ратови коштати 700 милијарди долара
ВАШИНГТОН: Нова директорка Међународног монетарног фонда Кристалина Георгијева поручила је данас завађеним земљама да забораве своје несугласице и припреме јединствен одговор на најозбиљнију претњу глобалној економији још од времена финансијске кризе која се догодила пре једне деценије.
Економија / Наслови Енглез Карни испао из трке за шефа ММФ-а
ПАРИЗ: Званичници Европске уније саопштили су да су мале шансе да гувернер Централне банке Енглеске Марк Карни замени Кристин Лагард на позицији директора Међународног монетарног фонда, и да Брисел тренутно разматра четири кандидата за ту функцију.
Економија / Наслови ММФ задржао процену раста БДП-а Србије на 3,5 одсто за 2018.
ВАШИНГТОН: Међународни монетарни фонд задржао је данас пројекцију раста бруто домаћег производа Србије за 2018. годину на 3,5 одсто, а толику стопу предвиђа и за 2019. годину.
EUR/RSD 117.1205
Најновије вести