УСПРС

Друштво Протест УСПР Војводине, штрајк у 127 школа у покрајини
НОВИ САД/БЕОГРАД:  Чланови Уније синдиката просветних радника Војводине започели су, на почетку школске године, протест испред зграде Покрајинске владе док је у 127 школа чланица синдиката почео штрајк скраћивањем часова на 30 минута.
Друштво УСПРС: Коначна одлука о моделу наставе зависи од Кризног штаба
БЕОГРАД: Коначна одлука о моделу наставе у новој школској години, која почиње 1.септембра, зависиће од одлуке Кризног штаба који ће бити одржан у понедељак или уторак, саопштила је Унија синдиката просветних радника Србије (УСПРС) после састанка са минстром просвете, науке и технолошког развоја Бранком Ружићем.
Друштво Просветни радници у  кампањи "Стоп насиљу у школама"
БЕОГРАД:  Насиље није појединачно и свакоме се може десити. Ако жмуримо, насиље неће нестати, већ расти. Данас је дан просветних радника и данас почињемо кампању "Стоп насиљу у школама", изјавила је Јасна Јанковић, председница Уније синдиката просветних радника Србије, поводом данашњег једночасовног штрајка упозорења.
Друштво УСПРС  о „случају несрећног вокатива”
На случај стихова у школском уџбенику који се развио у троуглу: издавачи аутори - министар школски - јавност, реговала је саопштењем и Унија синдиката просветних радника Србије(УСПРС), указујући на неколико момента овог, како га називају, „случаја нерећеног вокатива“.
EUR/RSD 117.1205
Најновије вести