„Балканика” и „Галија” на Тандербалу

БЕЧЕЈ: Првог августовског викенда у Бечеју ће се одржати, по други пут Фестивал на Тиси – Тандербал.
д
Фото: Dnevnik.rs

Лањски првенац проглашен је за најуспешнију нову манифестацију у Србији, па Бечејци улажу напор да оправдају награду, вели у име Туристичке организације в. д. директор Јован Јечански.

Тродневни фестивал одржава се поводом Дана општине, 1. августа. Почиње отварањем Етно базара на Зеленом корзоу, који ће нудити широку лепезу занатских и производа домаће радиности сва три дана. Свечано отварање фестивала уз ватромет је у петак, 3. августа, у 21 сат. Пре тога ће наступити Дечији хор „Бубамаре“, а после реномирана рок група „Кербер“ и овогодишњи представник на „Песми Евровизије“ група „Сања Илић и Балканика“.

Другог дана „Тандербала“ у вечерњем термину наступиће легендарна бечејска група „Сигма“ и реномирана „Галија“. Током дневног програма пажњу посетилаца ће, свакако, привући Међународни пливачки маратон на Тиси, премошћавање Тисе људским ланцем, радионице за децу, те такмичарске игре, „Нађи ме у Банату...лубеница“, односно „Тиски цвет“. Трећег дана ће се на Тиси одржати Кајак митинг, спуст пловилима до речног острва, изложба олдтајмер возила и такмичење у кувању рибље чорбе. Вече је резервисано за наступе МКД „Петефи Шандор“, КУД „Ђидо“, Дечији бенд „Бубамаре“, групу „Џокер“ из Новог Кнежевца и новобечејску групу „Свети грал“.

Додамо ли свему да се крајем августа с друге стране Тисе у Новом Бечеју одржава већ реномирана туристичко-комерцијална манифестација „Великогоспојински дани“, онда је јасно да су два Бечеја од лане атрактивна летња туристичка дестинација за знатно шири регион од Потисја.

В. Ј.

EUR/RSD 118.1396
Најновије вести